31 Ocak 2019 Perşembe

Zeytinburnu Adak Kurban

WASHINGTON — bu yıl faiz oranlarını yükseltmeye devam zeytinburnu adak kurban etmek için önceki planlarını askıya alındığında, Federal Rezerv yüksek faiz oranları üzerine yürüyüş beklenenden daha erken sona erebileceğini işaret etti.

Fed Başkanı Jerome H. Powell, ekonomik büyüme “katı” kaldı ve Merkez Bankası büyüme devam etmesini beklediği söyledi. Ama sadece altı hafta önce fed tutum keskin bir ters olarak, Bay Powell fed tekrar oranlarını yükseltmek için karar " sabır lüks” olduğunu söyledi.

“Oranlarını artırmak için durum biraz zayıfladı,” Bay Powell, Avrupa ve Çin'de yavaşlayan büyüme ve başka bir federal hükümetin kapatma olasılığı, durgun enflasyon işaret etti.

“Meslektaşlarım ve ben bir overarching hedefi var,” Bay Powell fed politika Komitesi iki günlük bir toplantı sonrasında Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, “ekonomik genişleme sürdürmek için söyledi.”

Fed onun benchmark faiz oranı değişmeden altınşehir adak kurban bıraktı 2019 ilk toplantısında, yaygın olarak beklenen bir karar. Ne şaşırttı piyasalarda bir aralık içinde olan oranların, yüzde 2,25 ile 2,5 yüzde, bir süre için koymak olabilir göstergesi oldu.
Zeytinburnu Adak Kurban
Zeytinburnu Adak Kurban

Asya piyasaları Wall Street yüksek cadde takip ve Japonya ve Hong Kong'da büyük pazarlar sol midday tarafından yaklaşık yüzde 1 kadar küresel Perşembe günü etrafında yatırımcıların coşku dile getirdi.

Çarşamba günü, S&P 500-hisse senedi Endeksi Fed duyuru sonra keskin tırmandı ve gün kadar sona erdi 1,55 yüzde. Fed politikasından yoğun olarak etkilenen kısa vadeli hazine tahvilleri üzerindeki verimler, yatırımcı olarak, yakın vadeli faiz artışlarının tablo dışında olduğu sonucuna varılmıştır.

Fed'in newfound ihtiyati yüksek sesle ve kamu ataköy adak kurban çok aracılığıyla tartıştı Başkanı Trump zevk muhtemeldir 2018 fed onun benchmark oranı yükselterek durdurmak gerektiğini, o ekonomik genişleme dışarı snuffle söyledi hangi. Başkan doğrudan fed kararını ele vermedi iken, o Twitter üzerine yazdı: “Dow sadece 25.000 kırdı. Müthiş bir haber!”

Bazı siyasi spektrum diğer tarafında da enflasyon yavaş hızı fed iş ve ücret büyüme devam edebilmesi, oranları yükselten kaçınmaya izin verdiğini söyleyerek, fed hareketini destekledi.

Jared Bernstein, bütçe ve politika öncelikleri üzerine sol eğilimli merkezinde ekonomist, fed yeni politika duruş özetledi “sadece bir şey yapmak yok, orada dur!” O yeni yaklaşım “bana doğru görünüyor ekledi."Bay Bernstein iç büyüme sıkı mali koşullar, küresel büyüme yavaşlama ve ne dediği baskı altında olduğunu söyledi" trompius kaos.”

“Bu koşullar altında sıkma gereksiz pürüzlülük olurdu,” dedi.


Son birkaç yıldır, fed sürekli faiz oranlarını yükseltmeye devam etmeyi planladığını söyledi. Hızı belirsizdi, ama yönü açıktı. Çarşamba günkü açıklama “bazı daha aşamalı artış” garanti olacağını belirten önceki dil atlanmış. Bunun yerine, fed ekonominin sağlık değerlendirilmesinde “hasta” olacağını söyledi. Ve fed ekonomik koşullara bağlı olarak, ya yükseltmek veya oranlarını kesmek için hazır durdu önerdi.

Bu daha ihtiyatlı tonu takviye, fed de yavaş veya hatta onun tahvil portföyünün sürekli zayıflama tersine hazır olduğunu ayrı bir açıklamada açıkladı. Bu da çarpıcı bir vardiyaydı. Fed, Aralık ayında, ekonominin gelişmesine yardımcı olmak amacıyla, finansal kriz sırasında, hazineler ve ipotek tahvilleri holdinglerini sürekli olarak azaltmayı taahhüt ettiğini belirtti.
Fed politika Komitesi değişiklik oybirliğiyle oy kullandı.

Fed yetkilileri son haftalarda düşüncelerinde değişikliğe işaret etmişti, sabır teması üzerine hizalanırken, alışılmadık tutarlılık ile, niyetlerinin az şüphe bırakarak.
Yine de, vardiya gücü özellikle Bay Powell'ın geçen yılın sonunda daha hawkish yorum göz önüne alındığında analistler ve yatırımcılar tarafından sürpriz yakaladı.

Lisa ler'la Politikaya gir.
Politikamızı yeniden şekillendiren insanlar hakkında beylikdüzü adak kurban bir spot ışığı. Ülkenin dört bir yanındaki seçmenlerle bir konuşma. Ve sonsuz haber döngüsü boyunca size gerçekten bilmeniz gereken şeyi anlatan bir yol gösterici el.

KAYDOLMAK

Fed şimdilik duraklarken, Bay Powell Merkez Bankası uygun bir seviyeye oranları kaldırdı ve abartılı değildi inandığını söyledi. “Bugün politika duruşumuz ekonomi durumu için uygun olduğunu düşünüyorum,” dedi. “Bu benim duygularım.”

Bay Powell doğrudan fed hasta kalmak için planlanan ne kadar Adres vermedi ama sürekli Fed 2 yüzde hedef altına düştü enflasyon işaretleri büyük ölçüde bağlıdır gelecekteki herhangi bir büyüme oranı önerdi.
“Ben daha fazla oran artışı için bir ihtiyaç görmek istiyorum, ve benim için bunun büyük bir parçası enflasyon olurdu,” dedi.

Brian Coulton, Fitch ratings baş Ekonomist, devam etmek için ekonomik büyüme bekleniyor ve bu nedenle o fed bu yıl artışları devam etmesini beklediğini söyledi. “Bu onlar yürüyüş döngüsünün sonu olduğuna inanıyoruz güçlü bir sinyal daha bir duraklama gibi daha okur,” Bay Coulton dedi. "Çok önemli bir küresel düşüş kısıtlaması, biz hala daha fazla oran artışı bu yıl görüyorum “”

Diğerleri, ancak, fed iyi mevcut ekonomik genişleme sırasında son kez oranları kaldırdı olabileceğini söyledi. ” Bu döngünün üst gibi hissediyorum, " Tim Duy, yakın Merkez Bankası takip Oregon Üniversitesi'nde bir ekonomist söyledi “ "Ekonomi gelecek yıl içinde yavaşlamaya hazır, fed bu yavaşlama bir durgunluk haline dönüm riski ile ilgilenmiyor.”

Vardiya bazı fed Watchers Merkez Bankası bu kadar çabuk rotayı tersine neden şaşkın bıraktı.

Ekim ayı başlarında, Bay Powell Fed benchmark faiz oranı “nötr uzun bir yol " olarak nitelendirdi."Yorum fed bir süre için oranlarını yükseltmeye devam etmeyi planladığını ima olarak piyasalar tarafından okundu ”

Bay Powell, sonraki kamuoyu önünde bu izlenimi yumuşatmaya çalıştı. Fed Aralık toplantısında çeyrek puan ile benchmark oranı yükselttikten sonra, Bay Powell oran fed yetkilileri nötr bölge düşünün ne alt sonunda olduğunu söyledi: hangi oranları ne de ekonomiyi kısıtlamak teşvik etmeyecek hangi bölgede. Bu da Fed'in duraklamaya daha yakın olduğunu ima etti.
Ama Bay Powell hala Fed'in gösterge faiz oranını yükseltmeyi beklediklerini söyledi. Ve fedçıktı projeksiyonları < wbr> onun yetkilileri en az iki oran artış tahmin gösteren 2019.
Çarşamba günü yaptığı açılış konuşmasında, Bay Powell fed planları değişikliği yansıtmadığını söyledi “ekonomi için temel görünümde büyük bir kayma.” Ama o fed ' s muhakeme açıklamak için mücadele, büyüme için Görünüm bozulmuştu haber toplantısında daha sonra düşündüren. O mali koşulların sıkılaştırılması, zayıf küresel büyüme ve hükümetin kapatılması gibi sorunları işaret etti.

O ısrarla yaptığı bir nokta Fed'in Bay Trump, Başkan'ın sabit heckling rağmen kendi ipuçlarını alma değildi idi. “Biz insanız,” dedi Bay Powell. “Hata yaparız. Ama karakter ya da bütünlük hatası yapmayacağız.”
Çarşamba günü fed de mali krizin ardından birikmiş Hazine ve ipotek tahvilleri dev stockpile için planlarını netleştirmek için çalıştı. On yıl önce, Merkez Bankası ekonomik faaliyeti canlandırmaya ve otomobil ve ipotekler gibi şeyler için borçlanma maliyetlerini azaltmak için neredeyse sıfıra kadar benchmark faiz oranı keserek ve tahvil büyük miktarlarda vakumlama çalıştı.

Fed tahvil satın alma programı Hazine ve ipotek gibi daha güvenli menkul fiyat sürüş, hisse senedi ve kurumsal tahvil gibi riskli varlıklar satın almak için yatırımcılar teşvik etmek için tasarlanmıştır. Fed muazzam alımları faiz oranlarını aşağı sürdü çünkü mevcut hazineler için rekabet arttıkça, alıcılar dönüş düşük oranları kabul etmek zorunda kaldı.

Ekonomi iyileştikçe, fed bu koltuk değneğini almaya karar verdi ve 2017 sonbaharından bu yana, yavaş yavaş yaklaşık 45 milyar $aylık bir hızda holdingleri azalır. Ama fed Çarşamba günü bu 2008 krizinden önce olduğundan daha tahvil piyasasında çok daha büyük bir varlığı korumak, nispeten yakında durdurmak için planlanan söyledi.

Karar genel kamuoyu için sınırlı etkileri vardır. Bazı fed yetkilileri ve dış uzmanlar yeni yaklaşım faiz oranları gibi ekonomik koşulları etkilemek için fed yeteneğini geliştirdiğini düşünüyorum, ama pratik fark genellikle mütevazı olarak kabul edilir.

Ama tahvil piyasaları için büyük bir anlaşma. Fed dünyanın en büyük yatırımcı ve hatta Fed politikasında küçük değişiklikler büyük dalgalanmalar yapmak. Karar Fed'in tahvil piyasasından çekilmesi varlık fiyatlarının volatilite katkıda olduğunu iddia bazı yatırımcılar tarafından alkışlandı. Diğer yatırımcılar, ancak, fed tahvil piyasasında profil en aza indirmek istiyorum.

Piyasalara son bir yay olarak, fed planlarının değişime konu olduğunu vurguladı.

“Komite ekonomik ve mali gelişmeler ışığında bilançonun normalleşmesi tamamlamak için herhangi bir detay ayarlamak için hazırlanmıştır,” açıklamada. Bu fed bile gerekirse bilançonun boyutunu artırmak için istekli olduğunu sözlerine ekledi.