12 Nisan 2019 Cuma

Adak Kurban

Julian Assange'ın tutuklanmasının titrek video klipleri adak kurban Perşembe günü dünya çapında parladı, sızıntıların yaşının beyaz sakallı peygamberi, güvenlik görevlileri tarafından gri bir minibüse götürüldü.

"Direnmeliyiz!"ağladı. "Direnebilirsin!” Görüntü bilinçli Bay Assange'ın takdir edebileceği bir sahneydi: bir adam tam anlamıyla güçlü devletle savaşıyordu.

Aynı zamanda, hem parlak başarı hem de şüpheli yargı ile işaretlenmiş bir kariyerin en son ve kesinlikle son dramatik dönüşü değildi. Bay Assange uzun zamandır ünlüler için bir ustalığa sahipti ve teknoloji meraklısı, küresel, neredeyse vatansız bir figür olarak, internetin bireysel vatandaşlara verebileceği yeni etkiyi ele geçirdi.

[Julian Assange'ın tutuklanması hakkında daha fazla bilgi edinin.]

Wikileaks'in yaratılışı, endüstriyel ölçekte faaliyet gösterebilen, terabyte tarafından açıklamalarda bulunan ve birçok ülkede güçlü olanı öfkelendiren bir nesil düdük körüğü ve hoşnutsuz içerdekilerin güçlendirilmesine yardımcı oldu. WikiLeaks, siyer Afganistan ve Irak'taki Amerikan liderliğindeki savaşlara ilişkin gizli kayıtların ve çeyrek milyon gizli Dışişleri Bakanlığı kablolarının yayınlanmasında, New York Times da dahil olmak üzere büyük dünya yayınlarıyla yakın işbirliği yaptı.