6 Nisan 2019 Cumartesi

Bağcılar Adak Kurban

Genom sıralaması, mantarın dört farklı versiyonunun adak kurban olduğunu gösterdi; farklılıklar o kadar derin ki, bu suşların binlerce yıl önce ayrıldığını ve aynı anda dört farklı yerde zararsız çevresel suşlardan dirençli patojenler olarak ortaya çıktığını öne sürdüler.

Vallabhaneni,” her nasılsa, neredeyse görünüşte aynı anda bir sıçrama yaptı ve yayılmış gibi görünüyordu ve gerçekten akıl almaz olan ilaca dayanıklıdır " dedi.

C. auris ile olanlarla ilgili farklı teoriler var. Hollandalı araştırmacı Dr. Meis, bitkilerde fungisitlerin ağır kullanımı sayesinde ilaca dirençli mantarların geliştiğine inandığını söyledi.

Dr. Meis, Aspergillus adında bir mantardan 2005 bayrampaşa adak kurban yılında ölen Hollanda'da 63 yaşındaki bir hastanın durumunu duyduğunda dirençli mantarlar tarafından ilgisini çekti. Itrakonazol adı verilen bir ön hat antifungal tedaviye dirençli olduğunu kanıtladı. Bu ilaç, dünyayı toz haline getirmek ve tüm fungisit satışlarının üçte birinden fazlasını hesaba katmak için kullanılan azol pestisitlerinin sanal bir kopyasıdır .

Plos Patojenlerindeki bir 2013 makalesi, azol fungisitlerinin kullanıldığı ortamda ilaca dirençli Aspergillus'un ortaya çıkmasının tesadüf olmadığını söyledi. Mantar, örneğin Hollandalı toprak örneklerinin yüzde 12'sinde ortaya çıktı, aynı zamanda “çiçek tarhları, kompost, yapraklar, bitki tohumları, çay bahçelerinin toprak örnekleri, çeltik tarlaları, hastane çevresi ve hastanelerin hava örnekleri.”

Dr. Meis araştırma paylaşmak ve aynı şey de toprakta bulunan C. auris, oluyor teorize için C. D. C. geçen yaz ziyaret: azoles mantarlar gelişen böylece düşman bir ortam yarattık, dirençli suşları hayatta ile.

Bu, hayvancılıkta sağlık ve büyüme teşviki için aşırı antibiyotik kullanımı nedeniyle dirençli bakterilerin büyüdüğü endişelerine benzer. Çiftlik hayvanlarında antibiyotiklerde olduğu gibi, azoller bitkilerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Londra salgını üzerinde çalışan bulaşıcı hastalık bağcılar adak kurban Uzmanı Dr. Rhodes,” her şeyde — patates, fasulye, buğday, aklınıza gelebilecek her şey, domates, soğan " dedi. "Biz bitkileri üzerinde antifungisit kullanımı ile bu sürüş.”