10 Nisan 2019 Çarşamba

Bahçelievler Adak Kurban

Kudüs-Benjamin Netanyahu'nun İsrail Başbakanı bahçelievler adak kurban olarak yeniden seçilmesi, Yahudi devletinin ve halkının nerede oldukları ve nereye gittikleri konusunda muhafazakar bir vizyona işaret ediyor.

Netanyahu'nun teslim ettiği askeri ve ekonomik güvenliğin yanı sıra istikrarı da ödüllendiriyorlar.

Pek çok açıdan daha güvenli olmamalarına rağmen, özellikle İran'dan ve komşularına olan etkisinden korkuyorlar, buna karşı Netanyahu acımasızca ezildi. Arap vatandaşları ya da solda olsun, devletin düşmanları olarak ona meydan okuyanların tasviriyle ikna edilirler. Dünyanın dört bir yanındaki otoriter liderlere olan benzerliğini, eğrinin ilerisinde olduğuna dair kanıt olarak kabul ediyorlar.

Stratejik vizyonu her şeyden önce güç ve metanet değerleri olan Netanyahu'ya, İsrail'i benzeri görülmemiş diplomatik yüksekliklere yönlendirerek ve hala daha mümkün olduğuna inanıyorlar. Ve daha az deneyimli birinin kontrolleri almasına izin vermekten nefret ediyorlar.

” Kendimize karşı dürüst olalım, " Michael B. Oren, Washington eski İsrail Büyükelçisi söyledi. "Ekonomimiz mükemmel, dış ilişkilerimiz hiç bu kadar iyi değildi ve güvendeyiz. 40 yıldır siyasette bir adamımız var: onu biliyoruz, dünya onu tanıyor-düşmanlarımız bile onu tanıyor.”

Şimdi, yeni bir terim ve genişletilmiş bir avcılar adak kurban Likud Partisi ile, laik, Ultra Ortodoks ve hatta bazı aşırılık yanlısı milletvekillerinden daha büyük bir sağcı koalisyon kurma şansı var-ya da seçerse, merkezcileri getiren ulusal birlik hükümeti kurmaya çalışıyor.

Netanyahu, yasal sıkıntıları önce onu devirmezse, hem Yahudi hem de demokratik bir devlet olarak tarihinin ciddi bir dönüm noktasıyla İsrail'e liderlik etme fırsatı buldu.

Netanyahu'nun yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili olası iddianamesinin onu işe devam etmeye elverişsiz hale getirip getirmediği ya da ana rakibi eski ordu şefi Benny Gantz'in buna bağlı olup olmadığı gibi kişilik ve karakterle ilgili bir seçim, politika konuları için küçük bir yer bıraktı.

Netanyahu, bir kez daha yeteneklerinin, dayanıklılığının ve kazanmak için gerekenleri yapma isteğinin İsrail siyasetinde eşsiz olduğunu kanıtladı.

Editörlerin Seçtikleri

Kraliyet Bebeği: Sık Sorulan Sorular

Araştırmacılar, devrim Savaşı'nın Polonyalı kahramanı Casimir Pulaski büyük olasılıkla Intersex'ti

’Sadece Kocamın orada olmasının rahatlığını istedim'
Ama İsrail için ciddi endişeler aslında kampanyada kenara edildi hızlı yaklaşıyor. İsrail'in kurucu lideri David Ben-Gurion'u bu yaz en uzun hizmet veren Başbakanı olarak geride bırakırken, Netanyahu bunlardan hiçbirini uzun süre görmezden gelemeyecek.

Filistinlilerle barış, Trump yönetiminden uzun zamandır beklenen bir önerinin Olası vahşi kartına rağmen, her zamanki gibi olası değildir. Netanyahu'nun sağcı müttefikleri, bir sonraki koalisyonu altında daha da beholden olabilecekleri için, işgal altındaki Batı Şeria'nın ilhakını sürdürmeye çalışıyorlar .

Netanyahu, seçimlerden üç gün önce Filistinlilerin gelecekteki Devletlerine talep ettikleri Batı Şeria'nın bazı bölgelerine İsrail egemenliğini bakırköy adak kurban uygulamaya başlayacağını söyledi. Muhalifler, bunun yeni bir Filistin ayaklanmasını başlatacağına, İsrail solunun uzun zamandır uyardığı apartheid rejimini ya da her ikisini de gerçekleştireceğine inanıyor.