14 Nisan 2019 Pazar

Adak Kurban

Demokrasi bir kişiden çok daha basit değil, bir oy.fatih adak kurban Ama bir kişi, en yakın kasabadan kilometrelerce uzakta, aslanlar, leoparlar ve kobralarla çevrili bir orman tapınağında yalnız yaşayan bir keşiş olduğunda ne olur?

Bharatdas darshandas, izole bir Hindu tapınağının yalnız sakini ve bekçi, can oy vermek isteyen herhangi bir seçmen sağlamak için Hindistan'ın Herkül çaba sembolü haline gelmiştir. Bharatdas Darshandas, Gir Orman derin bir Hindu tapınağının yalnız sakini ve bekçi, onun 900 milyon uygun seçmenlerin her birinin oy sayılır sağlamak için Hindistan'ın Herkül çaba sembolü haline gelmiştir. Oylama, Perşembe günü dünyanın en büyük ve tartışmasız en renkli demokrasisinde başladı ve beş seçim işçisinden oluşan bir ekip, Bay Darshandas'ın tapınağına gidecek ve yalnızca onun kullanımı için bir oylama istasyonu kuracak.

Darshandas, 2009 yılında yapılan genel seçimlerin ardından gazetecilere verdiği demeçte,” bu bir onur, gerçekten öyle " dedi. "Hindistan'ın demokrasisine nasıl değer verdiğini kanıtlıyor.”

sesi aç
Amerika Birleşik Devletleri'nin dört katı büyüklüğünde bir seçmenle, dünya nüfusunun yüzde 10'u bu yılki ankette oy kullanmaya uygundur.AA
Dünyanın en büyük seçimleri — hiç
Bu değerler nihai teste tabi tutuluyor — tarihin en büyük demokratik seçimi.

39 günden fazla yedi aşamada , 900 milyon kişi, yoğun nüfuslu megakentlere ve uzak köylere yayılmış bir milyon yoklama istasyonunda ülke çapında oy pusulaları atacak. Her aşama, tarihe göre değişen bir gün sürer.

Bu devasa oranlarda bir feat, gerektiren 12 milyon yoklama yetkilileri ve üstün teknoloji. Ama sadece seçmenlere ulaşmak-bazıları dünyanın en yüksek Dağları, en yoğun ormanları ve bunaltıcı çölleri arasında yaşıyor - kendi zorluklarını sunuyor.

En uzak bölgelerde seçmenlere oy pusulaları sağlamak için, Hindistan'ın siyasi olarak bağımsız seçim Komisyonu 700 özel trenin yanı sıra tekneler , uçaklar ve develer ve filler ekipleri dağıtacak.

” Sadece helikopterle ulaşılabilen dağlar var “diyen Sy Quraishi,” belgesiz bir merak: büyük Hint seçimleri " nin yazarı ve anketçilerin oyu almak için kullandıkları birçok aracı listeleyen ülkenin eski seçim Komiseri. “Aslında bunların hiçbiri işe yaramaz çok uzak birçok alan vardır, o zaman partiler üç gün boyunca yürümek zorunda .”

Editörlerin Seçtikleri

Ben Sevgili söylemeden bunu yapmak zorunda kaldı

Hudson Vadisi Hamptons'a mı dönüşüyor?

’Sadece Kocamın orada olmasının rahatlığını istedim'
Bu uzak yerel yerler arasında ülkenin en yüksek yoklama yeri — deniz seviyesinden 15.256 metre-sadece 48 seçmenin yaşadığı Himalayalar'ın Spiti Vadisi'ndeki bir köyde bulunur .

Seçim yetkilileri sadece en izole seçmenler için hesap değil, aynı zamanda ülkenin iç içedir şehirlerde seçmenler için verimli sistemler sağlamak zorunda. En yoğun yoklama istasyonları, 12.000 kişinin oy vermeye geldiğini görecek.

1.34 milyar kişilik bir nüfusa sahip olan Hindistan, 2024 için planlanan bir sonraki genel seçimden önce dünyanın en kalabalık ülkesi olarak Çin'i sollamaya hazırlanıyor. Seçmenleri Amerika Birleşik Devletleri'nin dört katıdır, yani dünya nüfusunun yüzde 10'undan fazlası bu yılki ankette oy kullanmaya uygundur.

2014'teki son genel seçim sırasında, 553 milyon Kızılderili veya tüm uygun seçmenlerin yüzde 66'sı oy kullandı.

Anket çalışanlarına ek olarak, parti aktivistlerinin sürece adak kurban müdahale etmesini ve potansiyel şiddet salgınlarını bastırmasını önlemek için seçim boyunca on binlerce asker konuşlandırılıyor.