17 Nisan 2019 Çarşamba

Fatih Adak Kurban

Adalet Bakanlığı yetkilileri, son günlerde özel fatih adak kurban danışman Sayın Mueller tarafından yapılan sonuçlar hakkında Beyaz Saray avukatlarıyla çok sayıda görüşme yaptı. Görüşmelerin bulgularını gelecek ortak savaş raporu ve strategizes bir çürütme hazırlanırken, başkanın yasal ekibi yardımcı olmuştur.

İnsanlar, paranoya duygusu, bazı Bay trump'ın yardımcılarının arasında yer alıyordu; bunlardan bazıları, tepkisini bulgulardan daha çok korkuyordu. Rapor, Bay Trump'ın mevcut ve eski danışmanlarından hangisinin özel danışmanla konuştuğunu, ne kadar konuştuğunu ve Cumhurbaşkanına ne kadar zarar verdiğini açık bir şekilde ortaya koyabilir — misilleme için bir tür yol haritası sağlar.

Adalet Bakanlığı yetkilileri ve Beyaz Saray avukatları arasındaki tartışmalar, geçen Ayın sonlarında Bay Mueller'in bulgularını aldığından beri Başsavcı William P. Barr'ın kararlarının uygunluğuyla ilgili sorulara da ekledi   .

Bay Barr ve yardımcısı Rod J. Rosenstein, Bay Trump'ın yasadışı olarak adaleti engellemediğini belirledi ve özel danışmanın Trump kampanyası ile Rusya'nın 2016 seçim müdahalesi arasında herhangi bir komplo bulunmadığını söyledi. Bay Barr, milletvekillerine, yetkililerin Trump kampanyasında “casusluk” yaptığını, Vietnam Savaşı protestocularının yasadışı gözetimi ile uğursuz tarihsel paralellikleri gündeme getirdiğini ve Bay Mueller'in araştırmacılarının “cadı AVI " ile meşgul oldukları yönündeki suçlamaları reddettiğini söyledi.”

Beyaz Saray ve Adalet Bakanlığı sözcüleri yorum yapmayı reddetti. Perşembe günü saat 9:30'da özel danışmanın raporunu görüşmek üzere bir basın toplantısı düzenlemeyi planlayan Bay Barr, geçen hafta milletvekillerinin sorularını, bölümün Beyaz Saray'a Bay Mueller'in bulgularının bir önizlemesini verip vermediği konusunda cevaplamayı reddetti.