8 Nisan 2019 Pazartesi

Bağcılar Adak Kurban

Bir sorgulayıcının en önemli işi avcılar adak kurban bir gazeteci gibi-konuyu konuşmaya devam etmektir. Bowden,” sorun, bildiklerini ortaya çıkarmanın en iyi çıkarları olduğuna ikna etmekti “diyor Bowden, " açıkça olmasa da."Welch ile odada en çok zaman geçiren dedektif Dave Davis, en yumuşak dokunuşa sahiptir. Bowden,” suçlular rozeti değil, adamı gördü " diye yazıyor; Davis, Welch'in etrafında empatik olsa bile, bir taktik olarak empati kullanıyor“, ahlaki blinders takınma anlamına geliyordu."Besleyici bir stile sahip başka bir dedektif olarak, Katie Leggett, şöyle diyor:" ‘arkadaşlığa’ katlanmak zorunda kaldık ve elimizden geldiğince cevap almak için saçmalıktan geçtik."Okuyucular muhtemelen burada denenmiş ve gerçek bir stratejiyi tanıyacaklar: iyi polis/kötü polis. Leggett, Welch ile öfkesini kaybettiğinde, yine de bir şeyleri düzeltmek için başka bir dedektif adım atıyor: “aslında hala düşündüğümüz iyi insan olduğunu düşünüyorum.”


Onların sorgulama hedefi, Bowden'ın anlattığı, cüretkar bir folyo, devasa bir narsistten bahsetmemek - " doğal olarak parlak ama derinden cahil ve her nedenin ötesinde ukala."Welch, polisin bildiği şeyleri takip etmeye çalışıyor gibi görünüyor. Onları tamamen kapatmak yerine, daha riskli bir oyun oynuyor ve geri gelmesini sağlayacak kadar itiraf ediyor, ancak başka bir suçla suçlanamayacak kadar fazla değil. Yalan söyleme kapasitesi dipsizdir ve yalanların kendileri başakşehir adak kurban oldukça ustaca “bilinen gerçekler etrafında inşa edilmiştir."Her yeni bilgi onunla çeliştiğinde, Welch hikayesini mantıklı hale getirecek kadar değiştirir; her yeni gerçek seti slalom kursundaki konileri sıfırlar ve kayaklarda olduğu gibi tekrar kayar. Bowden,” Lloyd'un bu vardiyaları yaptığı kolaylık asla şaşırtmayı bırakmadı " diye yazıyor. “Hikayeyi hiç farklı bir şekilde anlatmamış gibi davrandı.”

Bowden, bu uzun süren sorgulamada her iki tarafın nasıl yalan söylediğini göstermede çok iyidir. Aldatma ve hile, en azından Amerikan sorgularında polis için ticaretin araçlarıdır. Ama tehlikeli araçlardır. Bowden,” gerçekten ilginç şeylere girdiğinizde, “diye yazıyor, " zorunluluk olarak, kaygan zemine ahlaki bir merdiven iniyorsunuz.” En kötü ihtimalle, bir şüpheliye bir anlatı zorlamak, örneğin, Central Park beş davasındaki yanlış mahkum edilmiş erkekler gibi, yanlış itiraflara yol açabilir kanıtlayabilir. Ve bir süre için, bu kitapla garip bir bölgedeyiz, burada tek kanıt insanların söyledikleri, on yıllar sonra, ve bu kanıtın ikna edilmesi, bu insanların söylediklerinin inanılıp inanılmayacağına tamamen bağlıdır. Welch ne kadar çok konuşursa, Dedektifler söylediği her şeyin sadece kendi önyargılarına hitap edip etmediğini merak ederler. Uzun boylu masalların saatleri, “sonra beş dakika yarım gerçek” diye yazıyor Bowden. "Dedektifler gerçeği sıfırlıyor muydu, yoksa Lloyd umutsuzca icat mı ediyordu?”

Bu kendinden şüphe — bu sürekli kendi kendine inceleme-bu dedektifleri, Netflix'in “ bir katil yapma ” daki, videoda, zavallı Brendan Dassey'e bir itirafta bulunan, genç bir çocuktan ayıran şey, ona söylenenleri geri püskürttüğünü korkutuyor. (Dassey'nin mahkumiyeti sonunda attı, sadece federal yedinci devreye itiraz üzerine yeniden görevlendirildi. Bowden, en iyi sorgulayıcıları şöyle açıklıyor: "gerçek olmayan bilenler."Yine, bowden muhabiri onlarla bir akrabalık hissediyor: onlar da, bir kaos morassundan ikna edici bir anlatı bir araya getirmelidir. Bowden,” tarih dediğimiz şey “yazıyor, en iyisi " sanatsal, bilgilendirilmiş, dürüst spekülasyon."Dedektifler sonunda bir hikaye yazıyor. Umarım gerçek bir tane.

Editörlerin Seçtikleri

Olası Tozluklar gelecek. Bununla Başa Çık.

Vietnam'ın boş ormanları

Soğuk, soğuk bir kasanın çatlaması
Welch'in iddialarını ne kadar çok araştırırlarsa, woollier hikayesi alır. Welch'in kendisinden daha iğrenç olan tek şey ailesi, kitabın Gotik alt planını oluşturan zührevi, küfürlü, ensest klan olabilir. Sonunda, Welch gibi yetenekli bir yalancı bile tüm hikayelerini düz tutamaz. Bowden,” onu sarstı ve yorgun hale getirmek “diye yazıyor, " bir strateji haline geldi."Dilin bir kayma polisler yeni bir kabul gözetlemek yardımcı olur, ve Lyon ailesi bir cevap başlangıcı vardır. Sonuna kadar, Welch'in tek endişesi kendisidir. ” Bunu bana yaptığına inanamıyorum, " diyor — uzun zaman önce hayatları yok edilen iki kızdan bahsetmeden.

Bowden,” lloyd'un beceriksiz mendacity olayı canlı tuttu " diye yazıyor. Bu ve Welch'in onları en iyi şekilde düşünmesini sağlamaya hazır olan engizitörlerinin bağcılar adak kurban adanmışlığı — onlara güvenmek, onları sevmek. Welch, Davis'e son karşılaşmalarından biri sırasında” sen bir polissin ama iyi bir adamsın " diyor. “İyi bir kalbin var."Bir sorgulayıcı için, daha yüksek bir iltifat olmayabilir.