2 Nisan 2019 Salı

Eyüp Adak Kurban

Yardım sadece dolar değil, etki sağlayan nişan hakkında. avcılar adak kurban Yardım programları, Amerikan yetkililerini Filistin toplumunun geniş bir alanı ile temasa geçirir ve bu da Amerikan nüfuzunun Filistin otoritesinin mevcut liderliğini aşmasına yardımcı olabilir. ABD tarafından bırakılan vakumun, bölgedeki gündemi Washington'dan keskin bir şekilde uzaklaşan Rusya gibi başkaları tarafından doldurulmayacağını varsaymak döküntü olurdu.

Son olarak, Amerikan yardımı hem Batı Şeria'da hem de Gazze'de istikrar verici bir etki olmuştur. İkinci Intifada sonrasında birçok ABD kimliği programı başladı ve bu tür türbülansa dönüş önlemek için tasarlanmıştır. Son 15 yılda, Güvenlik yardım programları, ikinci İntifada sırasında şiddeti körükleyen yarı resmi milislerin yerini almak için Filistin güvenlik güçlerinin kurulmasına yardımcı oldu. Bu Filistin güvenlik güçleri, Batı Şeria'da terörizmle mücadele etmek için İsrail ordusu ile etkili bir şekilde koordine ettiler.

Şiddeti kısıtlayarak, yaşam standartlarını yükselterek ve çocukları okulda tutarak, Amerikan yardımı, barış olmasa da uzun bir süre göreceli sakinliğe katkıda bulunmuştur. Bu nedenle İsrailli yetkililer yıllarca sessizce devam etmesini desteklediler.

İsrail-Filistin barışını destekleyen herkes, Sayın Trump'ın planının başarısını ummalıdır. Ancak barış sonuçta liderlerin anlaşmasından daha fazlasını gerektirecektir. Barış çabalarını raydan çıkarmak için şiddeti kullanmaya kararlı olanları savuşturabilecek bir Filistin güvenlik gücü ve barışın sadece yukarıdan aşağıya bir teklif olmadığını garanti edebilecek bir sivil toplum gerektirecektir. eyüp adak kurban Filistinlilere yardım-koşullu ve İsrail ile koordine-Amerikan politikasının bir parçası olmalıdır. Sadece Başkan Trump'ın planının başarılı olmasına yardımcı olmakla kalmayıp, barış çabalarının kurucusu ise istikrarı da sağlayamadı.