5 Nisan 2019 Cuma

Altınşehir Adak Kurban

Kabil, Afganistan - Amerikan ve Taliban yetkilileri altınşehir adak kurban isyancılar Afgan toprakları Taliban'dan daha büyük tavizler karşılığında Amerikan askerlerinin tam bir çekilme yol açabilir teröristler tarafından kullanılan asla garanti edecek bir anlaşma çerçevesinde prensipte anlaştılar, baş Amerika Birleşik Devletleri müzakereci Pazartesi günü yaptığı açıklamada.

Müzakereci Zalmay Halilzad, bu imtiyazların Taliban'ın ateşkes anlaşmasını içermesi ve doğrudan isyancıların geçmişte ısrarla karşı çıktığı Afgan hükümeti ile konuşması gerektiğini söyledi.

Khalilzad, Kabil'deki New York Times gazetesine verdiği röportajda,” anlaşma olmadan önce ortaya çıkması gereken bir çerçeve taslağımız var " dedi. "Taliban, Afganistan'ın uluslararası terörist gruplar veya bireyler için bir platform haline gelmesini önleyecek gerekli olanı yapmaya karar verdi.”

Bay Khalilzad şunları ekledi: "biz bu fleshed dışarı almak gerektiğini söyledi yeterince güven hissettim, ve detaylar dışarı çalışmış olması gerekir.”

Afganistan'ın El Kaide'nin Sept'i planlamak için kullandığı terörist sığınağına dönmesini engellemek. 11, 2001, Amerika Birleşik Devletleri saldırıları-yaklaşık iki on yıllık savaş için katalizör - uzun Amerikalı yetkililer tarafından birincil talep olmuştur.

Taliban ile barış anlaşmasına ulaşmak için dokuz yıl süren çabaların ardından, taslak çerçeve, ön planda olsa da, on binlerce hayata mal olan ve ataköy adak kurban Amerikan dış politikasını derinden değiştiren bir savaşı sona erdirmek için en büyük somut adımdır.

Üst düzey Amerikalı bir yetkili, gizli kalmak koşuluyla devam eden müzakereleri konuşan Taliban Heyeti kez ateşkes için Afgan hükümeti ile doğrudan görüşmeler ve direnişçilerin anlaşma için Amerikan gereksinimleri hakkında liderliği ile görüşmek istedi " dedi.

Video

3: 00
Afganistan'da kaç ABD Savaşı eşit?
Afganistan Amerika'nın en uzun savaşıdır — 17 yıl. Bu, Birinci Dünya Savaşı, İkinci Dünya Savaşı ve Kore Savaşı'ndan daha uzun.
Yetkili, tüm bu konuları bir Rus yuvalama bebeğine benzetilen bir “paket Anlaşması” nın bir parçası olarak “birbirine bağlı” olarak nitelendirdi. Yetkilinin hesabı, son günlerde bazı Taliban ve Batılı yetkililer tarafından sızdırılan detaylarla desteklendi.

Pazartesi günü yapılan görüşmeler hakkında doğrudan bilgiye sahip üst düzey bir Taliban yetkilisi, yabancı birliklerin geri çekilmesi konusunda anlaşma taslağını doğruladı ve Taliban, Afgan topraklarının başkalarına karşı kullanılmayacağına dair söz verdi. "Çalışma grupları “nın çekilme zaman çizelgesinde ayrıntıları ütüleyeceğini söyledi.

Ancak Amerikalıların talep ettiği koşulların ulaşılması zor olabileceğine dair bir işarette, Taliban yetkilisi anlaşmayı Taliban ile Afgan hükümeti arasında ateşkes veya doğrudan görüşmelere bağımlı olarak görmediğini söyledi. Yetkili, Taliban'ın bu konudaki konumunu belirtmeyi reddetti.

Taliban'ın El Kaide gibi uluslararası teröristlerin Afgan topraklarını saldırılar için bir fırlatma rampası olarak kullanmasını önleme taahhüdünün ayrıntıları da belirsiz kaldı.

Amerikalı yetkililer, Taliban temsilcilerinin onlara Taliban'ın Amerikan taleplerini tatmin edecek “garantiler” sağlayacağını, ancak bir icra mekanizmasının ayrıntılarını paylaşmayacağını söyledi.

Taliban El Kaide'den uzaklaşsa da, grubu hiç avcılar adak kurban kınamadılar. Taliban savaşçıları hala Afganistan'ın bazı bölgelerinde uluslararası militanlarla karışıyor ve bazıları ile birlikte yaşama ilişkilerini sürdürüyor.