4 Şubat 2019 Pazartesi

Alibeyköy Adak Kurban

Washington-Cumhurbaşkanı Trump o Suriye ve alibeyköy adak kurban Afganistan'dan güçler çekilme hareket ederken bile bölgedeki savaş bölgelerinde bir Amerikan askeri varlığı taahhüt, komşu İran üzerinde baskı izlemek ve sürdürmek Irak'taki ABD askerleri tutmak planlıyor.

“Ben İran izlemek mümkün istiyorum,” Bay Trump dedi bir röportaj CBS pazar yayınlanan “Millet yüzü.” İzlemeye devam edeceğiz ve görmeye devam edeceğiz ve eğer sorun çıkarsa, birileri nükleer silah veya başka şeyler yapmak istiyorsa, bunu yapmadan önce bunu öğreneceğiz.”

ABD sessizce birkaç hafta boyunca Irak ile müzakere avcılar adak kurban edildi gibi Bay Trump yorumları geldi ve belki yüzlerce Amerikan komando ve destek birlikleri Irak'ta üsleri kaydırmak ve oradan İslam devleti grev Suriye'de faaliyet gösteriyor. Askeri liderler, Cumhurbaşkanı temelde Taliban ile barış görüşmeleri devam etmektedir Suriye ve Afganistan, karşı politikasını yeniden düzenliyor olarak militan grup üzerinde baskı sürdürmek için çalışıyoruz.

Ama kıdemli Amerikan subayları ve diplomatlar Bay Trump yorum Irak'taki hassas müzakereleri azaltabilir dedi <brbr>Iraklılar arasında korkular şişirerek<brbr> hamle İran kontrol etmek için bir hile olacağını, potansiyel Bağdat ile ilişkileri gergin ve ABD'nin Suriye'de İslami devlet kalıntılarına yanıt yeteneğini zayıflatma.
Eğer Amerikalılar Irak'a daha fazla asker getirmeye çalışırsa, Parlamento üyesi Jawad el-Musevi, “onlara karşı bir tırmanış olacak.”

“Amerikan hükümetinin güvensizlik var — onlar daesh karşı bizi korumak için geliyor söylüyorlar bile,” diye İslami devlet için Arapça kelime kullanarak, “onlar gelecekler gerçek nedeni İran vurmak olduğunu söyledi.”

Bay trump'un askerlerin ülkeden çekilmesini emretmesine rağmen Suriye'de askeri bir görevi sürdürmek için, Pentagon içinde İslam devletine saldırmak için özel operasyon kuvvetlerinin küçük takımlarını kullanmak ve müttefik Kürt savaşçıları ile yeniden birleşmek için bir ivme kazandı.
Üst düzey Amerikalı subaylar son zamanlarda Erbil ve al Asad hava üssü yanı sıra Suriye sınırına yakın küçük olanlar, mevcut Amerikan operasyonları Suriye'den değişen askerlerle genişletilebilir olup olmadığını belirlemek için, Erbil ve al-Asad hava üssü de dahil olmak üzere birkaç Irak üsleri ziyaret, iki ABD yetkilileri söyledi. Bir Kürt siyasetçi, başka bir Amerikalı subay İran sınırına yakın en az bir Irak üssünü ziyaret etti.

Albay Sean Ryan, Bağdat Amerikan liderliğindeki koalisyon sözcüsü, o üs ziyaretleri hakkında hiçbir bilgi olmadığını bir e-posta söyledi.

Editörün Seçimi

Lorena Bobbitt hikayesini biliyorsun. Ama hepsini değil.

12 Dakika Sonra Her Şey Ters Gitti.

21.000 dolarlık Cosmetoloji okulu borcu ... ... ve saat başı 9 dolarlık bir iş.
Ulusal Güvenlik Bakanlığı ve ajanslarının 1 numaralı liderleri — Ulusal Güvenlik Konseyi milletvekilleri Komitesi Ocak ayı sonlarında bir toplantı — Suriye demokratik güçler, Kürt ve Arap savaşçıları bir koalisyon, Pentagon onlara sağladığı ekipman tutmak ve Amerikan liderliğindeki hava kampanyası için izin önerilen iki üst düzey Amerikalı yetkililere göre, İslami devlete karşı onları savunmak için hava saldırıları devam etmek için.

Herhangi bir yeni düzenleme Irak onayı gerektirir. altınşehir adak kurban Milletvekilleri Komitesi tarafından onaylanan Genel Yardım önerisi, kabine düzeyinde onay gerektirir. Ancak Sayın Trumn, Aralık ayı sonlarında Irak'a yaptığı ziyaret sırasında Irak'ta daha fazla komando basılmasına verdiği desteği “bir İZİS yeniden canlanmayı önlemek için " dile getirdi.”
Grev ekipleri Pentagon bazı 2.000 asker çekmek için Bay Trump verdiği emri takip eden yetkililer olarak gelişmekte olan Suriye için yeni, gelişen bir strateji seçenekleri arasında yer alıyor. Savunma Bakanı Jim matthis istifa etti kısa bir süre sonra, büyük ölçüde Bay trump'un kıdemli danışmanlarını geçersiz kılma ve askerleri geri çekme kararı nedeniyle.
Pentagon komutanlar yaklaşık dört ay bir program lehine 30 gün içinde dışarı çekmek için ilk talep ters ikna sonra Bay Trump'ın çekilme emri ile uyum sürecinde olduğunu söylüyor. Savunma bakan vekili Patrick M. Shanahan geçen hafta gazetecilere verdiği demeçte, “kasten, koordineli, disiplinli bir geri çekimteyiz.” dedi.

Amerikan ordusu bazı ekipman çekilmeye başladı, ama henüz asker değil, yetkililer Pazar günü söyledi. Suriye'deki Amerikan birliklerinin sayısı aslında 3,000'den fazla son haftalarda artmıştır — korumak ve dışarı çekme işlemini yürütmek için geçici olarak ek güvenlik ve lojistik birlikleri getirmek için standart bir uygulama-üç Savunma Bakanlığı yetkilileri söyledi.

Lisa ler'la Politikaya gir.
Politikamızı yeniden şekillendiren insanlar hakkında bir spot ışığı. Ülkenin dört bir yanındaki seçmenlerle bir konuşma. Ve sonsuz haber döngüsü boyunca size gerçekten bilmeniz gereken şeyi anlatan bir yol gösterici el.

KAYDOLMAK
Gen. Joseph L. Votel, the head of the Pentagon’s Central Command, at the al-Tanf military outpost in southern Syria in October.
Credit
Lolita Baldor/Associated Press


Görüntü
General Joseph L. votel, Ekim ayında Güney Suriye'de al-tanf askeri karakolunda Pentagon Merkezi Komutanlığı Başkanı.krediLolita Baldor / Associated Press
Çekilme kapsamı ve hızı Gen. Joseph L. Votel, Pentagon'un komuta merkezi Başkanı, Doha, katar, onun üst komutanları ve sivil danışmanları toplandı zaman tartışılan konular biriydi, Ocak ayı sonlarında. ABD'li bir yetkili, Kürtleri düşman olarak gören Türk yetkililerinden askeri tehditlere boyun eğerek, Kürt ve Arap savaşçıları için Amerikan silahlarını kendi kendini savunmak için kullanmalarına izin verileceğini söyledi.

General votel büyük olasılıkla Senato silahlı kuvvetler Komitesi Salı günü bir duruşmada, Bay Trump planları Alarm dile getirdi milletvekilleri, birçok Suriye çekilme hakkında sorular karşı karşıya olacaktır.

Bu arada, Irak Parlamentosu'nda çeşitli gruplar kesinlikle Amerikan askerleri dolaşabilir nerede ve ne kadar kalabilirler de dahil olmak üzere ülkedeki ABD askeri faaliyetlerini sınırlayacak bir önlem zorlamak için planlıyoruz.

Konu, Amerikalıları sevmeyen Şii partileri bir araya getiriyor, özellikle radikal din adamı moktada Al-Sadr önderliğinde. Bu grup şimdi İran ile güçlü bağlantıları olan ve topluca Hashid olarak bilinen silahlı gruplar ile ilişkili Şii partileri ile oyların en büyük bloğuna sahiptir.

Tedbir hala planlama aşamasında iken, Meclis Partisi Sayın El-Sadr temsil eden bir hafta önce Mart için Parlamento yasama gündemine konu koymak olacağını açıkladı ve parti milletvekilleri diğer parlamenter bloklarla fikir tartışmaya başladı.

Sadr hizip ile birleştirmek üyeleri İslam devleti 2014 yılında Kuzey Irak işgal ettiğinde yayılan çoğunlukla Şii Müslüman silahlı grupların siyasi temsilcileri de dahil olmak üzere Fateh koalisyonudur. Bu silahlı grupların bazıları İran ile yakın bağları var ve başlangıçta kısmen İran tarafından finanse edilmiş ve temin edilmiştir. Ancak bugün, tüm Irak silahlı grupları yasal ve Irak hükümeti tarafından ödenen ve onların komuta yapısını birleştirdik söylüyorlar.

Sayın Trump CBS röportajı yaptığı açıklamada, İran'ın bir bomba yapmak için gerekli adımları atarak, geçen hafta bir Amerikan istihbarat değerlendirme aykırı bir iddia, geri çekildi 2015 nükleer anlaşma ruhu üzerinde hile olduğunu, yönetim önceki iddiaları yankılandı İran değil, şimdilik, bir bomba yapmak için gerekli.
ABD Başkanı, Aralık ayı sonlarında Kuzey Irak'a yapılan bir kasırga gezisinde ziyaret ettiği Batı Irak'taki Al Asad hava üssüne açık bir Referansta, ABD'nin “Irak'ta inşa edilmiş inanılmaz ve pahalı bir askeri üs” olduğunu ve “sorunlu Orta Doğu'nun farklı yerlerinde mükemmel bir şekilde bakmak için mükemmel bir konumda olduğunu " ifade etti.”
Aslında, Amerikan güçleri ülke genelinde birkaç Irak üslerinden, al asad veya Erbil Kuzey Irak'ta dayalı kabaca 5.200 askerlerin çoğu ile çalışır.

Irak, Bay trump'un askerlerin hızlı çekilmesine ... ... söz vermediği tek savaş bölgesidir. Geçen yılın sonlarında, ülkeye yaptığı ziyaret hemen önce, Bay Trump İslam devleti üzerinde zafer ilan — bir sonuç Amerikan istihbarat ajansları o zamandan beri erken olarak çelişkili.

“Biz Isis karşı kazandı var,” o Aralık Twitter yayınlanan bir videoda dedi. 19<brbr>, birçok nöbetçi yakaladık. “Bizim çocuklar, bizim genç kadınlar, bizim bahçelievler adak kurban erkek — hepsi geri geliyor ve şimdi geri geliyor.”
O zamandan beri Amerikan liderliğindeki koalisyon grubun son kalıntılarına karşı bombalama kampanyasını önemli ölçüde yükseltti. Pentagon yetkilileri çekilme başlamadan önce mümkün olduğunca fazla zarar vermek istediklerini söylüyorlar. Koalisyon askeri istatistiklere göre, Aralık 952 ve Kasım 639 ile karşılaştırıldığında Ocak ayında Suriye'de yaklaşık 1200 grevler gerçekleştirdi.

Son zorlu savaşçılar iki köyde ya da Irak ile Suriye sınırına yakın Fırat Nehri boyunca, toprak yaklaşık 1.5 mil Kare Aşağı hunkered vardır. Bay shanahan geçen hafta o bölgenin son parçaları birkaç hafta içinde ele geçirilecek dedi.”

Bay trump'un casus şefleri, geçen hafta ... ... İslam devletinin son derece tehlikeli ... ... kalacağına dair ... ... halka açık ifadelerde onu uyardılar.

Ulusal İstihbarat direktörü dan Coats, “Isis Irak ve bayrampaşa adak kurban Suriye'de bölgesel yenilgiye yaklaşırken, grup saldırıları planlamak ve destekçileri dünya çapında yönlendirmeye devam ederken gerilla savaş köklerine geri döndü,” dedi.