21 Şubat 2019 Perşembe

Küçükçekmece Adak Kurban

Papa, toplantının organizatörlerinden, dünyanın küçükçekmece adak kurban piskoposlarını takip etme ve denetleme sürecine başlamasından sonra Roma'da kalmalarını istediğini söyledi.

Kilisedeki birçok muhafazakarlar, eşcinselliği, reşit olmayanların büro seks istismarı için suçladı; özellikle de geçtiğimiz yıl papa'yı kötüye kullanma suçlayan Birleşmiş Milletler'in eski Papalık Büyükelçisi Carlo Maria Viganò tarafından yayınlanan bir eleştiriydi .

Eşcinsellerin toleransını danışmanlık yapan Papa Francis için zor bir konu olmuştur . Gay erkeklerin yüksek oranda rahipliğe başkanlık ediyor, ister bekarlığa veda etmek için emirlere itaat edip etmeseler de, yönelimleri hakkında açıkça konuşmaya cesaret edemezler.

Bir soruya yanıt olarak, Kardinal Cupich, krizin öncelikle “erkek seks istismarı üzerine erkek "içerdiğini kabul etti, ancak çalışmaların yıllarca “eşcinselliğin kendi içinde bir neden olmadığını” ve bunun bir fırsat ve zayıf eğitim meselesi olduğunu" gösterdi.

Papa Francis, din adamları tarafından iktidarın kötüye avcılar adak kurban kullanılmasını suçladı ve bu da din adamı olarak adlandırdı.

Prelates, çok fazla konu ekleyerek dikkat dağıtmaktan kaçınmak için yalnızca reşit olmayanların cinsel İstismarına odaklandıklarını söyledi.

Küçükleri koruyarak, rahipler tarafından istismar edilen rahibeler de dahil olmak üzere savunmasız yetişkinleri korumak için daha iyi bir konumda olacağını söylediler .

Toplantı, kadınlar tarafından üç sunum ve dile göre bölünmüş 11 çalışma grubu içindeki tartışmaları içerecektir.

Vatikan, katılımcıları anketleri doldurmaya çağırdı kurban kesim yeri ve Papa Francis, davet edilen piskoposların Roma'ya gelmeden önce evlerinde kurtulanlarla buluşmalarını istedi.

Toplantıda moderatör ve Eski Vatikan sözcüsü Peder Federico Lombardi Pazartesi günü” kurbanları dinlemek önemli bir başlangıç noktasıdır " dedi.

Sadece kendi kültürel bağlamında kurbanlarla bire bir konuşarak, “sorun var, dağınık ve derinden çalışıyor " dedi.”