20 Şubat 2019 Çarşamba

Altınşehir Adak Kurban

Bay Trump, 2016 baharında Cumhuriyetçi adaylığın avcılar adak kurban imkansız favorisi olarak ortaya çıktıkça, Rus operasyonu üç cephede hızlandı — demokratik belgelerin Hack ve sızdırılması; Facebook ve Twitter'da büyük dolandırıcılık; ve Trump kampanya ortakları için sosyal yardım.

Mart ayında 10 gün düşünün. O yılın 15 Mart ayında, Bay Trump, partisinin adaylığını kapatarak beş birincilik kazandı ve dünyanın herhangi bir yerinde “en büyük siyasi hikaye " haline geldiğini söyledi."Moskova'da aynı gün, Ivan Yermakov adında bir gazisi hacker, birim 26165 denilen gizli bir kıyafet için çalışan bir Rus askeri istihbarat subayı, demokratik Ulusal Komitenin bilgisayar ağını araştırmaya başladı. St. Petersburg'da, vardiya işçileri Facebook ve Twitter'da ateşli bir tempoda, Amerikalılar olarak poz veriyor ve Bayan Clinton'a saldırmak için talimatları takip ediyor.

21 Mart'ta Washington'da, Bay Trump dış politika ekibini açıkladı, Rusya ile uluslararası ilişkilerin savunuculuğu Cumhuriyetçi ortodoksluğa karşı çıktı. Bu arada, birim 26165, daha yeni gerçekleştirdiği ayrı bir saldırıdan lütuf üzerine taşıyordu: Clinton kampanyasının Başkanından çalınan 50.000 e-posta.

24 Mart'ta, Trump dış politika ekibinin üyelerinden biri olan George Papadopoulos, kendisini Sayın Putin'in yeğeni olarak tanıtan ve Rusya Devlet Başkanı ve Bay Trump arasında bir toplantı kurmaya yardım eden bir Rus kadınla lüks bir Londra otelinin kafesinde oturdu. Kadın ve danışman, takip eden haftalarda sık mesaj alışverişinde bulundu. Bugün, Bay Padadopoulos, bu mesajların kafede tanıştığı kişiden geldiğinden emin değil.

Rus müdahalesi esasen Facebook ve Twitter gibi Amerikan şirketlerinin kaçırılmasıydı; Amerikan vatandaşlarının göç ve ırk hakkındaki duyguları; kepçe için istekli Amerikan gazetecilerin, ancak mütevazı; naif ya da belki de o kadar naif değil, Bay trump'ın danışmanlarının hırsları. Rus troller, hackerlar ve ajanlar neredeyse 100'e ulaştı ve görevleri milyonlarca Amerikan seçmenini yönlendirmekti. Bir seçim sabote etmek için bir köy alacağını biliyorlardı.

Ruslar veya şüpheli Rus ajanları — oligarklar, altınşehir adak kurban diplomatlar, eski askeri subaylar ve gölgeli aracılar da dahil olmak üzere — Bay Trump'ın ortakları ile kampanya sırasında düzinelerce temas kurdu. E-posta, Facebook ve Twitter aracılığıyla ulaştılar. Bay Trump'ın, belirsiz akademik kurumların, Gaziler gruplarının ve Ulusal tüfek Derneği'nin güvenilir iş bağlantıları aracılığıyla tanıtımlar istediler.

Moskova, Londra, New York ve Louisville, Ky'deki Trump kampanya yardımcılarıyla tanıştılar. Biri Rusların Hillary Clinton'da “kir” olduğunu iddia etti; başka bir Rus, Trump kampanyasına söylendi, teslim edecekti. Mayıs ve haziran ayında tek başına, Trump kampanyası, Rus aracıları veya yetkilileri ile görüşmek üzere en az dört davetiye açtı.

Neredeyse her durumda, Trump yardımcıları ve ortakları Ruslarla olan alışverişi konusunda hevesli görünüyordu. Bu tür araştırmaların ayları boyunca, hiç kimse Federal soruşturma bürosunu yabancı aşırı işlemlere uyarmamış gibi görünüyor.

Bay trump'ın Rus temaslarındaki konumu zamanla gelişti: birincisi, hiçbiri yoktu; sonra, gizli anlaşmalara uymadılar; sonra, her durumda gizli anlaşma bir suç değildi. Bu sadece semantik-komplo, Rusları bilgisayar korsanlığını yasaklayan ve bir kampanyaya yabancı yardım yasaklayan gibi Amerikan yasalarını çiğnemek için teknik yasal terimdir.
Bay Trump ya da Ruslarla komplo Kuran ortaklarından bahçeşehir adak kurban herhangi biri, 26 Rusları zaten suçlayan ve eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael T. Flynn'den mahkumiyet veya suçlu kabul gören Bay Mueller'in soruşturmasının merkezi bir sorusudur; eski kampanya Başkanı Paul J. Manafort ve yardımcısı Rick Gates; ve Bay Papadopoulos'tan. Bay Trump'ın kişisel avukatı Michael D. Cohen, ayrı bir davada suçlu bulundu.

Ama bugüne kadar mahkumiyet hiçbiri komplo içerir. Collusion teorisine alternatif bir açıklama kalır: adaylarının kazanacağı kesinlerden uzak olan Trump yardımcıları, Ruslarla tanışmaktan mutluluk duyuyorlardı, çünkü seçimden sonra para kazanma fırsatlarına yol açabileceğini düşündüler. ” Siyah havyar, " bir e-postanın konu satırını okuyun Bay Manafort, Temmuz 2016'da Kiev, Ukrayna'daki ortaklarından, iş yapmış oldukları bir Rus oligarkından yeni bir büyük olma ihtimalini ima etti.

Yeni okulda Uluslararası İlişkiler profesörü ve Sovyet Başbakanı Nikita S. Kruşçev'in büyük torunu olan Nina L. Kruşçev, Rusya'nın yaratıcılık ve şans eseri çekildiğini, Sayın Putin'in öncüllerinin gıpta olacağını söyledi: Amerikan üstünlük duygusunu delmek ve Rusya'nın dünyadaki gücü ve yeri konusunda ısrar etmek.

Profesör Krushcheva,” bu operasyon Amerikalıları istanbul adak kurban göstermekti — piçlerin geri kalanımız kadar berbat olduğunu " dedi. "Putin her Sovyet liderinin hayalini yerine getirdi-Amerika Birleşik Devletleri'ne sopa. Bence bu, K. G. B.'nin ardılları tarafından çok uzun süre incelenecektir.”