9 Şubat 2019 Cumartesi

Eyüp Adak Kurban

Bu muhtemelen en iyi Ralph Northam gibi kararlı değil istifa eyüp adak kurban olarak Vali Virginia. Yıllar önce çirkin ve aptal bir şey yapmış olabilir, genç bir adamdı ve toplumsal olarak izin verilen davranış kavramları bugün olduğundan daha çirkin ve aptaldı. Siyasi ve itibar felaketi karşısında kendini açıklamada kötü tökezledi. Skandaldan vazgeçerse, esas olarak tüm potansiyel haleflerinin kendi başlarına ciddi taviz vermesi olacaktır.

Sahip olduğu bu iki nokta arasındaki 35 yıl içinde, tüm görünüşe göre, ırksal önyargıdan bir ipucu olmadan ayakta kalmış bir hayat yaşadı. Eğer suç işlemekle suçlanan oturma valisini kurtarmak için yeterli olmayan bir siyaseti kucaklayacaksak, karanlık bir yere doğru gidiyoruz.

Bunu Demokrat olmayan ve Northam'ın görüşlerinin çoğunu paylaşmayan biri olarak yazıyorum. Ya sanırım o kapalı kendini zafer zaman o sanık onun Cumhuriyetçi rakibi istanbul adak kurban  Ed Gillespie, “ırkçı söylemler” sırasında 2017 valiye yarış sırasında bir savunma grubu müttefik için onun kampanyasını yürüten bir reklam , hiç Gillespie destekçileri için katil yobazlar amaç zarar azınlık çocukları. Ne etrafında gider gelir ve schadenfreude için günaha harika.

Sonra yine, her birimiz, birinci taş koalisyonuna katılmadan önce bir iç denetim yapmak isteyebiliriz.

Hiç anlattı-ya da güldü-bir bağnaz şaka? Ben var, ve ben bir zamanlar komik buldum ne bugün kırbaç. Daha yaygın etnik veya cinsiyetçi slurslardan birini — örneğin avcılar adak kurban “gypped” ya da “orospu” — ya da f-kelimesini yaygın olarak eşcinsel insanlara atıfta bulunduğu için mi kullandın? Ben de bundan dolayı utandığım için suçluyum. Ağzınızdan düşmemiş olsalar bile, etnik stereotiplere dayanan çirkin genellemeler veya yargılar aklınızdan geçti mi? Yine suçlu.

Bunların hepsini ahlaki ya da ahlaksız — teşhircilik biçimi olarak değil, ırk ya da cinsiyetlerinden bağımsız olarak insanların ezici çoğunluğunun doğru olduğunu düşünüyorum. (Kabul etmezseniz, kendinizi iki kez kontrol edin.) Azımız bu ihmallerden gurur duyuyoruz. Çoğumuz onlar hakkında çok daha dikkatli olmaya çalışıyoruz. Ama çoğumuz da onları parçalamak için kendimizi rip yok.

Bunun nedeni, en kötü anlarımızın ve en aptalca ifadelerimizin bizi tanımlamaması gerektiğine inanıyoruz. Genç davranışımızın çevremizdeki şeylerin bir yansıması olduğunu, içerideki şeylerin bir temsilinden daha fazla olduğunu. Niyetlerimizin Terbiyesi ve eylemlerimizin bütünü ile yargılanmayı hak ediyoruz. Masumiyet karinesi, mağfiret ölçüsü, zamanlarımız için bir his ve kurtuluş için birden fazla fırsat hakkı olduğunu.

Biz de inandığı bazı Sürümü Ne Avrupa denilen sağında firüzköy adak kurban unutulmuşdayalı bir 2014 yasal karara karşı Google'ın geçmiş günahları, onlar artık ilgililere sunmak, gerekmez miydi uğrak seni sonsuza kadar — en azından dijital olarak. Bu doğru Amerika Birleşik Devletleri'nde mevcut değildir ve Northam gibi bir kamu figürü için geçerli değildir.

Ama sağa bir corollary nasıl: en azından suç dışı eylemler için, alaka çekilmeye makul bir beklenti?

Editörlerin Seçtikleri

Cinayet İşledi. Sonra elit bir hukuk Fakültesinden mezun oldu. Onu avukatınız olarak işe alır mısınız?

Julia Cameron Sabahını yapmanı istiyor.

Bir seferde Brexit, bir arayan ve 100.000 YouTube tıklama mücadele
Gereken Jesse Jackson hayatının gelmek için anti-Semitik sözler “Hymietown” çıkardı onu 1984 (ve gülünç ölümsüzleşti tarafından Eddie Murphy)? Gereken Prens Harry sonsuza dek hatırlanacak gibi Kraliyet kim giymiş bir Nazi? Ne Sevinç Reid virulently homofobik blog yazıları, ya da Joe Biden, ırkçı ve küçümseyici açıklamalar Barack Obama “ilk ana akım Afro-Amerikalı kim olduğunu net ve parlak ve temiz”?

Liste uzayıp gidiyor. Daha fazla insan Twitter'a en aptalca düşüncelerini ve en utanç verici selfies'lerini Instagram'a taahhüt etmeye devam ettikçe daha uzun sürecek.

Belki de bir noktada utanç verici materyalin bolluğu, kamu figürlerinin geçmiş davranışlarında gerçekten affedilemez olan şeylere karşı bizi savunmaz hale getirecektir. Ya da belki de sadece birinin kafasını çağırarak yanılırız, çünkü en kötü ihtimalle donmuş görüntüsüne düştük ve hayatının geri kalanını hemen unuttuk. Böylece yakalanmayanlar için, masum oldukları için olmayacak, ama şanslı oldukları için.

Dediğim gibi, bu bizi karanlık bir yere götürüyor. Sıradan, iyi insanlar, eksikliklerinin farkında ve utanç duyabilen, siyasette bir kariyer düşünmek için yeterince zordur; geçmiş düşüncesizlikteki sınırlamaların zamanaşımı asla sona ermezse neden bunu yaparlar? Ve eğer kaçmazlarsa, sahayı utanmayanlara teslim etmiyorlar mı?

Ralph Northam'ın sadece o fotoğrafta kim olduğunu açıklığa kavuşturması gerekiyor, bu yüzden Virginians yalan söylediğini düşünmeyecek. Ve virginians kağıthane adak kurban neslini kirleten sıradan bir ırkçılığın mirası ve tövbe ve kurtuluş ihtiyacı hakkında güçlü bir şekilde konuşma fırsatı buluyor. Bunu yapmanın en iyi yolu Vali olarak.

Bültenimizi alın ve bir Op-Doc kaçırmayın
Sizin için yapılan dünyanın dört bir yanından Oscar adayı kısa belgeseller izleyin.

KAYDOLMAK
İlgili
Justin Fairfax, yeni suçlayıcı konuştuktan sonra Demokratların desteğini siliyorşubat. 8, 2019

Virginia'nın ırkçı tarihi yeni Güney İmajıyla Çatışıyorşubat. 8, 2019

Bu Kez işlediği için yayıncılık bir çeşitlilik mektupları , editör. Bu konuda ne düşündüğünüzü veya makalelerimizden herhangi birini duymak isteriz. Burada bazı ipuçları. Ve burada bizim e-posta: letters@nytimes.com.

İzleyin, New York Times Görüş bölümünde Facebook, Twitter (@NYTopinion) ve İnstagram.

Bret L. Stephens, Nisan 2017'den beri Times ile bir görüş köşe yazarı olmuştur. 2013 yılında Wall Street Journal'da yorum için Pulitzer Ödülü kazandı ve daha önce Kudüs Post'un baş editörü oldu. @BretStephensNYT • Facebook