10 Şubat 2019 Pazar

Taksim Adak Kurban

Simone Biles, Temmuz ayında Columbus, Ohio'daki ABD taksim adak kurban klasiği sırasında kiriş üzerinde yarışıyor. 2016'dan bu yana herhangi bir kadın jimnastikçi için en yüksek olan 58.700'lik bir skorla her şeyi kazandı.KrediKrediJay LaPrete/Associated Press
Tarafından Jeremy Engle
şubat. 7, 2019

1
Spor Sadece X ve O veya Kazanç ve Kayıplar hakkında değil; aynı zamanda etik ve ekonomi, ırk ve cinsiyet, bilim ve teknoloji, sevinç ve camaraderie ve neredeyse her şey arasında. Spor bize insan vücudunun awesomeness ve eylem sporcuların sanatını hayran ve kum ve esneklik hikayeleri ve kahramanlar ve kötü adamlar için bizim ihtiyaç keşfetmek için izin verir.

Tüm öğretmenlere, özellikle de die-hard hayranları olmayanlar için hemen açık olmasa da, spor da argümanlar yapmak ve gerçekleri atmak için sonsuz bir ilham kaynağıdır.

Bu derste, öğrencilerin kanıta dayalı argümanlar avcılar adak kurban geliştirmelerine yardımcı olmak için spor dünyasını nasıl kullanacaklarını keşfediyoruz. Spor bağlamlarındaki beceriyi uygulamak için üç kategori öneriyoruz — G. O. A. T. için bir dava açmaktan, mevcut spor-dünya tartışmalarını, bir spor ya da turnuva daha iyi hale getirmek için kurallar değişiklikleri önermek. Biz sınıfta canlı yazma tartışma ve tartışma getirmek için birkaç stratejileri ile dersi bitirmek.

Eğer spor raporlama ile öğretiyor musunuz? adak kurban Fikirlerinizi duymak isteriz. Bir yorum yaz veya yaz LNFeedback@nytimes.com.

_________

1. G. O. A. T. için bir dava aç.
Serena Williams, Angelique Kerber'i Temmuz 2016'da Wimbledon Women's finalinde Zaferinden sonra.
Kredi
Clive Brunskill/Getty Images


Görüntü
Serena Williams, Angelique Kerber'i Temmuz 2016'da Wimbledon Women's finalinde Zaferinden sonra.KrediClive Brunskill/Getty Images
G. O. A. T. kimdir?

Hayır, boynuzlu ve sakallı o sevimli hayvanlar değil. Tüm zamanların en büyüğü.

G. O. A. T.'yi belirlemek ne kadar imkansız olursa olsun, sporseverler için çok yıllık bir favori argümandır ve New York Times'da düzenli olarak tartışılmaktadır.

G. O. A. T. tartışma konusu birçok formları: en İyi Oyun, en İyi Sezon, en İyi Koç, en İyi Takım, En Üzgün, en Büyük Olimpiyat sporcusu. Hatta en iyi ve en kötü spor şehirler.

Ancak nasıl karar veriyorsunuz: oyun alanındaki başarılar mı yoksa sporunun ötesinde bir oyuncunun daha büyük etkisi mi? Bir dönemi diğerine nasıl karşılaştırırsınız?

Tom Brady tüm zamanların en büyük futbolcu mu? Michael Jordan ya da LeBron James'i kim seçersin? Serena Williams tüm zamanların en büyük sporcusu mu? Yoksa Muhammed Ali mi?

Editörlerin Seçtikleri

Frida Kahlo'nun Evi hala sırların kilidini açıyor, 50 yıl sonra

Cinayet İşledi. Sonra elit bir hukuk Fakültesinden mezun oldu. Onu avukatınız olarak işe alır mısınız?

Julia Cameron Sabahını yapmanı istiyor.
Jesse Owens dört altın madalya kazandı yılında Münih istanbul adak kurban Olimpiyatları 1936, kırdı ya da egale dokuz Olimpiyat kayıtları, ayrıca üç dünya rekoru ve tek başına paramparça Adolf Hitler'in efsane Aryan üstünlüğü; ama onun kaydı mark 10.3 saniyede 100 metre olurdu bugün 21 metre arkasında Usain Bolt rekor 9, 58. Daha geniş kültürel başarıları dahil etmek daha adil olur mu? Veya tüm zamanların en büyüğü sadece sayılara odaklanmalı mı?

Öğrenci mücadelesi: G. O. A. T. için durumunuzu yapın

İlk olarak, Öğrencilerinizden G. O. A. T. tartışmasının hangi yönünü ele almak istediğine karar vermesini isteyin: en büyük oyun, sezon, oyun, Koç, atlet ve diğerleri.

Daha sonra, büyüklük kriterlerini tanımlamalılar: en büyük dünya serisinin yedinci oyununda yarasa olmak istediğiniz oyuncu, dokuzuncu alt kısmında iki çıkış anlamına mı geliyor? Bunun yerine bir sporcunun zaferlerinin sayısı mı? Onun uzun ömürlü? Rekabetin göreceli gücü? Sporcunun içindeki etkisi ve ötesinde, spor mu?

Önceden Kanıta Dayalı Argümanlar ve Mücadele Counterarguments

Öğrencilerin sadece iddiadan veya görüşten titiz, kanıta dayalı argümana geçmelerine yardımcı olmak için bir model metni veya iki kullanın. Yazarların her iki iddiayı kanıtlarla nasıl desteklediğini ve karşı kanıtları nasıl öngördüğünü vurgulamak için birkaç alıntı var:

“Olur Russell Westbrook Sezonu en İyi? Bazı Elmalar ve Portakallar için Seçim,” Jeré Longman destekler onun iddia ile kanıt kullanma spor istatistikleri:

Westbrook'un sezonu, müthiş iken, N. B. A. tarihinin en büyük değil. Philadelphia savaşçıları ile 1961-62'de Wilt Chamberlain'den başka hiçbir şeye ait değil. beylikdüzü adak kurban Chamberlain ortalama 50.4 puan ve 25.7 ribaund o sezon ve (bu tüm spor en büyük stat olabilir) 48.5 dakika oyun başına oynadı. Düzenleme oyunları son 48 dakika, ama Warriors fazla mesai en az bir süre için genişletilmiş yedi oyun oynadı. Bu 80 oyun düzenli sezonunda Chamberlain, Philadelphia'nın olası 3,890 dakikasının 3,882'sini oynadı.

2 Mart 1962'de Chamberlain, Knicks'e karşı 100 puan attı, ancak bu, önceki üç oyunda 67, 65 ve 61 puan attığı dört oyunun doruk noktasıydı. basketball-reference.com. All told, o sezon 15 kez en az 60 puan attı, Aralık'ta çarpıcı bir performans da dahil olmak üzere. 8, 1961, Chamberlain'in 78 puan ve 43 ribaund teslim ettiği Lakers'a karşı.

“O Zaman Takdir Serena Williams Büyüklüğü,” Christopher Clarey bekliyor counterarguments:

Bu ve Williams'ın kalıcı mükemmelliği ışığında, şimdiye kadarki en büyük oyuncusunu deeming kavramının arkasında bir bina var. Bu öznel bir süreçtir, her zaman önünüzde büyük şampiyon için çok fazla ağırlık vermek için cazip olduğu biri, kimin baskı altında zafer kafanızda taze olan biri.

Anlaşmazlığın ötesinde, Williams'ın kariyeri boyunca Navratilova, Chris Evert ve Graf gibi oyuncular olarak düzenli tur olaylarında neredeyse tutarlı olmamasıdır.

Navratilova kazandı 167 single başlıkları yanı sıra 177 doubles başlıkları bir çağda ne zaman doubles şimdi çok daha prestijli oldu. Evert 154 single unvanını kazandı. Williams oynadığı sürece oynamayan Graf, 107 kazandı. Williams, şu an için, 67, Billie Jean King ile kariyer listesinde altıncı için bir kravat koyar. …

Ancak” en büyük", geri kalan her şeyi zirvelerinde döven oyuncu anlamına gelirse, Williams'ın yönünde güçlü bir çekme hissetmemek zordur. Onun güç hizmet ve baskı altında onun hizmet başka hiçbir büyük oyuncu aynı derecede sahip olduğu silahlardır. Modern ekipman kesinlikle bir faktördür, ama aynı zamanda yerden tamamlanır ve antrenörü Patrick Mouratoglou tarafından yönlendirilir, voleler, aşırı başlıklar ve taktik varyasyonlarını geliştirir.

Birlikte, sınıf, bu yazarların G. O. A. T. için eyüp adak kurban davalarını nasıl geliştirdiklerini, örneğin, büyüklük şartlarını tanımlayarak, iddiaları desteklemek ve tahmin etmek ve daha sonra potansiyel karşı Kazanımları göz önüne almak için kanıt sağlayarak analiz edebilir.

İşte ek kaynaklar, zamanlardan ve başka yerlerde, alternatif akıl hocası metinleri sağlayabilir:

İnce Çizgi Ne Yapar Simone Biles Dünyanın en İyi Jimnastikçi
Eliud Kipchoge İse en Büyük Maratoncu, Hiç
Takım Tüm büyük oyunculara Pele Parlayan en Parlak
Golden State Savaşçıları Kapanış Tarih
Lindsey 25 Emekli: 25 Yaprak gibi en Büyük Kadın Kayakçı Tarih
G. O. A. T. Sporcular: Kesin Listesi | Complex.com
Babe Didrikson, En İyi Kadın Sporcu Her Zaman? | The Guardian
Major League Baseball: Dava için Babe Ruth gibi en İyi | Tribün Rapor
Tom Brady Vardır Aştı Joe Montana gibi G. O. A. T. / ESPN ilk Al (Video)
LeBron James Zaten Geçti Michael Jordan kadar Büyük Oyuncu | Fox Spor - Tartışmasız (Video)

Sonuçta, G. O. A. T. sorusuna doğru cevap yok. Bazıları için, Jesse Owens her zaman Kültürel Etkisi için G. O. A. T. olacak; diğerleri için, Bill Russell'ın 11 N. B. A. Şampiyonası diğer tüm önlemleri alacak. Ama bu tartışmanın güzelliği. Ve sonunda, başkalarını ikna etmek için argümanın gücü ile ilgili — en azından o gün için — tüm zamanların en büyüğü kimdir.

_________

2. Güncel bir spor tartışmasını tartışın
New Britain Jr Hurricanes üyeleri 2013 yılında başladı. Takım, yaralanmaları azaltmanın etkili bir aracı olarak satılan Heads up Futbol programını benimseyen binlerce gençlik futbol Takımından biridir.
Kredi
Kike Calvo/Associated Press Ulusal Futbol Ligi


Görüntü

New Britain Jr Hurricanes üyeleri 2013 yılında başladı. Takım, yaralanmaları azaltmanın etkili bir aracı olarak satılan Heads up Futbol programını benimseyen binlerce gençlik futbol Takımından biridir.KrediKike Calvo/Associated Press Ulusal Futbol Ligi
Steroid kullanan sporcular profesyonel sporlardan men edilmeli mi? Oyuncular milli marş sırasında diz çökmek hakkına sahip olmalıdır? Üniversite sporcuları ödenmeli mi?

Bunlar, spor dünyasına gelen ve giden sayısız tartışmadan sadece birkaçı. Bunlardan herhangi biri öğrencilerin soruşturma ve tartışma becerilerini uygulama araştırmak ve tartışma için olgun.

Bu bölümde, öğrencilerin iyi araştırma soruları nasıl kağıthane adak kurban geliştirebileceklerini göstermek, güçlü bir iddia iddia etmek ve mentor metinlerini tartışma yazma ve konuşma becerilerini geliştirmenin bir yolu olarak incelemek için üç sporla ilgili vaka çalışması sunuyoruz. Ve bu üç konu buzdağının sadece ucu vardır; bölümün sonunda, öğrenciler keşfetmek için spor başka 11 güncel konular öneriyoruz. Ve biz öğrenciler listemize eklemek için daha fazla konu olurdu eminiz.

Vaka Çalışması # 1. Spor ve sarsıntılar

Spor genellikle kahramanlık ile ilişkilidir — dayanıklılık, tokluk ve cesaret. Uzun bir sporcunun büyüklük elde etmek için fiziksel fedakarlıklar yapması gerektiği varsayılmıştır. Fakat fedakarlık, bedenlerimiz ve zihinlerimiz üzerinde sahip olabileceğimiz etki anlayışımızdaki değişiklikler nedeniyle sorgulanıyor.

Futbol ve diğer temas sporlarında devam eden beyin travması, Hafıza kaybı, karışıklık, depresyon ve demans da dahil olmak üzere uzun süreli bilişsel bozukluklarla bağlantılıdır. Ancak medyada saygı görmüyorum odaklanmış futbol takımları, bu sağlık sorunları belirgin olarak diğer birçok spor gibi hokey, futbol, basketbol, Nascar, kayak, snowboard ve BMX freestyle, diğerleri arasında.

Tartışma sadece akademik değil; sporcular ve atletizm anlayışımızda önemli değişikliklere neden oluyor ve dünyanın en popüler sporlarından bazılarının gelecekteki canlılığını tehdit ediyor.

Kazanan Soruları Geliştirin

Araştırma genellikle iyi sorular sorarak başlar. Sporla ilgili sarsıntılar gibi görünen bir konu bile birçok karmaşıklık katmanına sahiptir. Bu yüzden öğrenciler kendilerini sorarak araştırmalarına başlamalıdır:bu konu beni en çok ilgilendiriyor mu? Ne hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum?

Örneğin, eğer onlar istemek start ile bilim, onlar olabilir oluşturmak gibi soru: Nedir bu etki bir tek sarsıntı? Ne uzun vadeli etkileri beyin travması? Dejeneratif Beyin hastalığı C. T. E. nedir? Nedir bu darbe sarsıntı üzerinde gençler?

Ya da bunun yerine, oynadığı rolü araştırmaya, Olası reformlara bakmaya ya da etik etkileri düşünmeye karar verebilirler. Karar içeri herhangi birinin bu yönde, onlar belki gelip soruları gibi: Nasıl sarsıntı etkiler sporcuların kısa ve uzun süreli fiziksel ve zihinsel sağlık. Nasıl bu etkiler insanların etrafında onları? Ne rolü ekipmanları beyin travması? Olabilir ekipman azaltmak yenibosna adak kurban sarsıntı yoksa ver oyuncular bir yanlış anlamda güvenlik, bu nedenle yapmak sorunu daha da kötü. Gereken ebeveynler izin onların çocukları futbol oynamak? Veya biz takıntı ilgili tehlikeler? Gerektiği gibi taraftarlar hala futbol izlerim?

Öğrencilerin hangi soru veya sorularla başladıkları önemli değil, araştırma kaçınılmaz olarak daha fazla soru sormaya yol açar.

Diğer bazı ilgili kaynaklar:

110 N. F. L. Beyinleri. Biri hariç hepsi Vardı C. T. E.
futbolcuların İniş İçine Acı ve Paranoya
Anatomi bir Geleneksel Futbol Kask
kafada yaralanmalar Meydana Gelebilir Tüm Gençlik Spor
Kanada Futbol için Büyük bir Adım Azaltmak Vurur, bir Kontrast için N. F. L.

Vaka Çalışması # 2. Milli Marş Protestoları

Colorado'daki Aurora Central High School futbolcuları, milli marşı Ekim 2016'da bir oyundan önce oynanırken bir protesto işareti ile bir diz çöktü.
Kredi
Nick Cote için The New York Times


Görüntü

Colorado'daki Aurora Central High School futbolcuları, milli marşı Ekim 2016'da bir oyundan önce oynanırken bir protesto işareti ile bir diz çöktü.KrediNick Cote için The New York Times
Sporcular tarafından siyasi aktivizm ve Protestolar yeni bir şey değildir. Muhammed Ali alenen eleştirdi Vietnam Savaşı. John Carlos ve Tommie Smith yumruğunu kaldırdı sırasında bir madalya töreni sırasında 1968 Olimpiyatları. Aşağıdaki ölümcül çekim Trayvon Martin, LeBron James, Dwyane Wade ve diğer üyelerin Miami Heat yayınlanan bir fotoğrafın kendilerini giymiş kapşonlu sweatshirt onun bellek. Ama belki de bugün hiçbir siyasi protesto eylemi, Colin Kaepernick'in N. F. L. oyunlarındaki milli marşı sırasında diz çökme duruşundan daha polarize değildir.

Öğrenciler son milli marş protestoları ile ilgili bir pozisyon tartışmak istiyorsanız, onlar bir soru sorarak başlamalıdır. Örneğin, sporcular milli marş sırasında diz çökme hakkına sahip olmalıdır? Ya da vatansever ya da vatansever olmak protesto sporcular? Öğrenciler sütlüce adak kurban araştırma yaparken, bir pozisyonu destekleyecek kanıtlar toplarlar. Yeterince zorlayıcı kanıt bulduktan sonra, bir iddia (veya tez veya çözünürlük) iddia etmeye hazırdırlar.

Bir iddia iddia

Küçük gruplar halinde veya bir bütün sınıf olarak, öğrenciler öğrenciler tarafından oluşturulan bir veya daha fazla iddiayı tartışabilirler — veya öğretmen. Argümanlarını akranlarıyla test etme ve diğer bakış açılarını duyma fırsatına sahip olduktan sonra, argümanlarını bir deneme veya editör olarak yazabilirler.

Aşağıda, öğrencilerin aşağıdaki ilgili makalelerle onaylayabileceği veya reddedebileceği birkaç olası karar bulunmaktadır.

Çözünürlük 1: N. F. L., oyuncularının milli marş sırasında durmasını talep etme hakkına sahiptir.

Sürpriz! N. F. L. Milli Marşı Sorunu Gitmiyor.
N. F. L. Marşı Politikasına Bağlı Lütfen Sadece N. F. L.
Trump Destekler N. F. L. Yeni Ulusal Marşı Politikası
Yunuslar Politikası Diyor Oyuncu Olabilir Askıya için Marşı Protesto

Çözünürlük 2: Colin Kaepernick bir kahraman.

Neden Kaepernick Alır Diz
Bu Kez, Colin Kaepernick Alır bir Stand tarafından Diz çökmüş
Uyanış Colin Kaepernick
Bu Sağır edici Sessizlik Colin Kaepernick
Colin Kaepernick - Nike Kampanya Tutuyor N. F. L. Marşı Diz çökmüş Spot

Çözünürlük 3: okullar, oyunlarında protesto eden öğrenci-sporcuları askıya alma hakkına sahiptir.

Protesto başlatan Colin Kaepernick formalara lise Öğrencileri
lise Öğrencileri Açıklar Neden Onlar Protesto Marşlar ve Rehin
lise Tehdit Cezalandırmak Öğrenciler Diz Sırasında Marş
lise Öğrencilerinin başladı Futbol Takımı Sonra Protesto Sırasında Ulusal Marşı

Çözünürlük 4: politik olarak aktif olan sporcular halkalı adak kurban takımlarına dikkat dağıtıcı ve sporlarında yarışmaya devam etmelidir.

2017 yılında, Birçok Sporcu Buldu Onların Sesleri
Gerektiğini Sporcular Sopa Spor?
‘İyi’ Protesto Colin Kaepernick ve Mit

Vaka Çalışması # 3. Performans Arttırıcı İlaçlar

2009 yılında Lance Armstrong.
Kredi
Christophe Karaba/Avrupa Pressphoto Ajansı


Görüntü

2009 yılında Lance Armstrong.KrediChristophe Karaba/Avrupa Pressphoto Ajansı
Hile her zaman sporda var olmuştur: beyzbol spitballs; boks ağırlıklı eldiven; başka bir takımın işaretleri çalmak. Oyuncular her zaman için bir avantaj, ama belki de hiçbiri daha kavgacı ve kutuplaştırıcı daha kenar performans arttırıcı ilaçlar sağlamak — steroid, büyüme hormonu, kan dopingi.

Bazı spor’ en ünlü sporcular olmuştur yakalandı kullanarak Oyun: örneğin, bisikletçi Lance Armstrong, altın madalya atlet Marion Jones, tenis şampiyonu Maria Sharapova ve Ultimate Fighting Championship yıldızı Jon Jones. 2018'de tüm Rus Olimpiyat takımı oldu çubuklu rakip için doping ihlali.

Diyelim ki öğrenciler sporda performans arttırıcı ilaçlar konusuyla ilgili araştırma sorularını zaten ürettiler, ilk araştırma yaptılar ve yazılı olarak savunmayı planladıkları bir iddiayı iddia ettiler. Bir kenar elde etmek için yazmaya başlamadan önce başka ne yapabilirler?

Artıları inceleyin

Mentor metinlerini analiz etmek, öğrencilerin yazarların iddiaları, nedenleri ve destekleyici ayrıntıları kullanarak argümanları nasıl oluşturduklarını belirlemelerine yardımcı olabilir ve öğrencilerin etkili karşı argümanların nasıl geliştirileceğini görmelerine yardımcı olabilir.

İşte iki görüş denemesinden alıntılar, karşıt bakış açılarını soruya sunuyor: bilinen steroid kullanıcıları Beyzbol Şöhret Salonu'na mı sokulmalı?

“Devam et, Gül, Bağ ve Clemens Out of the Baseball Hall of Fame” Bijan C. tuttle işlerin yapar dava için neden Barry Bonds ve Roger Clemens, iki istatistiksel ağır topları spor, olmamalıdır olması müzeye içine Hall of Fame:

Tahvil ve Clemens ... kendi Şöhret kaderlerini mühürledi.

Bonds, aldığı merhem ve enjeksiyonlarda — “açık” ve “krem” — ya da steroid içerdiklerini bilmediğini söyledi. Tahviller cehaletten korkarak istihbaratımıza hakaret eder. Birinci sınıf sporcular, somonun altı onsluk bir bölümünde kaç gram protein olduğunu biliyorlar. Neden bu maddeleri amaçlarını bilmeden kullansın ki?

Bazıları, performans arttırıcı ilaçların, onları kullanmaya başlamadan önce bile onu harika yapan el-göz koordinasyonunu arttırmadığını söyleyebilirken, daha hızlı tepki sürelerini kolaylaştıran daha güçlü, daha büyük kaslar üretirler. Daha büyük kaslar da isabet esenyurt adak kurban gücünü arttırır. Ve bu ilaçlar ağırlık antrenmanının yorgunluğundan sonra daha hızlı iyileşme sürelerine izin verir ve atletik dayanıklılığa yardımcı olur.

Zev Chafets savunuyor diğer tarafta “İzin Steroidler İçine Hall of Fame”:

Püristler, steroidlerin oyunu değiştirdiğini söylüyor. Ancak salon kapılarını açtığından beri beyzbol hiç değişmeyi bırakmadı. Batters şimdi vücut dolgu ve kask giymek. Sürahi Höyüğü yükseldi ve düştü. Yarasalar daha pop var. Gece oyunları görünürlüğü etkiler. Oyuncular sezon dışı formda kalmak. Genişleme oyunun coğrafyasını değiştirdi. Ve demografisi tanınmayacak şekilde değişti. Bebeğim Ruth asla siyah bir sürahi ile karşılaşmadı. Chris Rock'ın dediği gibi, Ruth'un kaydı "714 olumlu eylem ev" den oluşuyordu."Bu Ruth'un başarısını azaltmaz, ancak bağlam içine koyar.

Bu farklı bakış açılarını okuduktan sonra, öğrenciler her makalede ve her yazarın argümanında güçlü ve zayıf yönlerin bir listesini beyin fırtınası yapabilirler. Hangi argüman daha etkili? İnandırıcı mı? Unutulmaz mı? Hangi unsurlar aslında karşı görüş vardır? Bir tartışmada en uygun görüş ne zaman? Zayıf görünen her iki makalenin herhangi bir yönü var mı? Niçin? Bu argümanları daha güçlü kılan nedir?

Birlikte, sınıf bir argüman oluşturmak için dos ve don'ts listesini oluşturabilirsiniz. Örneğin, " yap: fikirlerinizi ilgili istatistiklerle destekleyin.“Veya, " don't: okuyucunuzun bakış açınızı kabul edeceğini varsayalım.”

Bu konuyu araştıran öğrenciler için, burada zamanlarda ve başka yerlerde birçok ilgili kaynakların sadece birkaçı:

Diğer bazı ilgili kaynaklar

Dopinlemeye İzin Verilmeli Mi? Test Düzeyleri Oyun Alanı
Nasıl Mücadele Doping Spor
Olur yasal doping düzey oyun alanı mı?
Bir Ses Şüphecilik üzerindeki Etkisi Steroid
Hiçbir Ses Ahlaki Argümanlar Karşı Performans Arttırıcı İlaçlar
Performans arttırıcı ilaçlar: riskler | Mayo Clinic
Neden Hile Spor Yaygın — ve Biz Durdurmak | Forbes Dergisi
Steroid Sorunu Nasıl Düzelt | Çocuklar Sports Illustrated

_________

Sporda diğer güncel tartışmalar

Biz keşfetmek için yukarıda üç olası vaka çalışmaları büyükçekmece adak kurban sağladık, ancak araştırma tartışmak ve tartışma sayısız soru vardır. İşte 11 soru ek bir listesi. Ve tabii ki, öğrenciler kendi konularını önerebilir.

Her genç atlet bir kupa almalı mı?
Karakter Meselesi Pro Spor yapmalı?
Çocukların Aşırı Spor yapmasına İzin vermek Yanlış mı?
Gereken Üniversite Sporcular Olmak ÜcretliMi?
Gereken Kumar Spor Etkinlikleri Olmak Yasalmı?
Erkek ve Kadın Sporcular Aynı ödenmelidir?
Teknoloji Yardım veya Zarar Spor?
3-Nokta Sepet Bozma Basketbol?
Hayvan Spor (At Yarışı, Rodeo, Boğa Güreşi, vb. Yasaklä?
Yardım veya Spor Zarar İleri İstatistik var mı?
Saldırgan Takım İsimleri ve Maskotlar son verilmelidir.

_________

3. Gerekli bir değişiklik önerme
Kissimmee, Fla bir lise futbol oyunu önce performans Cheerleaders. Eylül 2016'da.
Kredi
Phelan M. Ebenhack/Associated Press


Görüntü

Kissimmee, Fla bir lise futbol oyunu önce performans Cheerleaders. Eylül 2016'da.KrediPhelan M. Ebenhack/Associated Press
Öğrencilerin spor dünyasındaki statükoyu sorgulamalarını istemek, sadece kendi yazma ve konuşma becerilerini güçlendirmelerine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini de güçlendirebilir.

A. Olimpiyatlar için yeni bir spor önerin

Hepimiz spor oynadık ya da izledik. Ama tam olarak bir spor nedir?

Bir spor ve bir hobi arasındaki fark nedir? Balıkçılık bir spor mu? Nasıl poker hakkında? Peki ya e-spor? League of Legends'in en iyi oyuncuları sporcular olarak kabul edilmeli mi? Ve eğer öyleyse, LeBron James ile aynı sınıfta olabilirler mi?

Peki ya satranç?

Çok hızlı cevap vermeyin; satranç 107 ülkede bir spor bayrampaşa adak kurban olarak kabul edilir. Poker ESPN'DE yayın yapıyor.

Terimlerinizi Tanımlayın

Etkili bir argüman yapmanın önemli bir yönü, terimleri tanımlamada açık ve kesin olma ihtiyacıdır. Daha önce G. O. A. T.'nin “tüm zamanların en büyük” tartışmasını nasıl tanımladığı hakkında tartıştık. Aynı şey, ulusal marş protestoları hakkındaki tartışmada steroidler veya “vatansever” konusundaki tartışmada “performans arttırıcı ilaçlar” gibi terimleri tanımlamak için de söylenebilir. Bir spor ya da Olimpiyat sporu olarak kabul edilmemesi gereken ya da düşünülmemesi gerektiğine karar vermek söz konusu olduğunda, “spor” terimini tanımlamak esastır.

Öğrenciler, aşağıdaki makaleleri okuyarak ve daha sonra bir sporun ne olduğu veya olmadığı için kendi kriterlerini tasarlayarak başlayabilir:

Olan Video Oyunları bir Spor
Doğdu Çizgisi üzerinde, Tezahürat yaygara koparıyor için Spor
Rekabetçi bir Köprü Değil bir Spor, bir İngiliz Mahkemesi Kuralları

Öğrenci meydan okuma: bir spor eklemek veya silmek için Uluslararası Olimpiyat Komitesi resmi bir argüman olun.

Olimpiyatlarda sporun yer alacağı mücadele, devam eden toplumsal soruya ışık tutuyor: "bir spor nedir?” Şu anda, 28 yaz ve 15 kış Olimpiyat sporları var. (Bkz: tam liste spor burada. Mi bilmek hayat kurtarıyor resmen kabul ederek, Uluslararası Olimpiyat Komitesi gibi bir spor olsa da, Victor Mather yazar, “bu ne demek olur onun yerine Yaz Oyunları yanında saygıdeğer spor gibi izlemek, basketbol ve senkronize yüzme”).

Öğrenciler araştırmalarına aşağıdaki örneklerle başlayabilir:

Video Oyunları Olimpiyat Malzemesi Misiniz? Bazı İticiler Evet
Olimpiyatlar Olurdu daha İyi bir Break dans Yarışması. Tartışmak.
Olimpiyatlar Amigoluk büyük Anlar: Gelecek Olabilir mi?
Yeterince çok Sayıda Olimpiyat Olaylar, Değil mi?

Ardından, öğrenciler eklemek veya silmek için bir Olimpiyat sporu seçmelidir. Daha sonra bu teklifi desteklemek için bir argüman hazırlamalıdırlar.

Davalarını yaparken, öğrenciler mevcut Olimpiyat sporlarına önerdikleri sporları karşılaştırmalı ve bu karşılaştırmaları değerlendirmek için kriterler sağlamalıdır.

Onun Odası için Tartışma görüş kompozisyon “Damla Sürgülü Spor,” Robert K. Barney yazar:

Düşürülmesi gereken bazı kış sporları var mı? Birçok kişi tarafından küfür olarak algılanabilir, ancak kışın atletik niteliklerin gösterdiği eksikliğini eşitlemek için her zaman zor bir zaman geçirdim. spor, bobsled, luge ve iskelet gibi, daha fazla teknolojiye ve daha az atletizme bağlı olan sporlar, kuvvet, çeviklik, dayanıklılık ve strateji (İskandinav ve Alp kayağı, hız ve artistik patinaj vb.) özetini yansıtan sporlarla.

B. kural değişikliği önerme

Sergio García, 15 inçlik bir delik, yeni başlayanlara ve daha eski golfçülere “daha iyi puan vermenize, daha hızlı ve daha fazla golf gibi oynamalarına” yardımcı olabilir " dedi.
Kredi
Paul Abell/Associated Press için Hack Golf


Görüntü

Sergio García, 15 inçlik bir delik, yeni başlayanlara ve daha eski golfçülere “daha iyi puan vermenize, daha hızlı ve daha fazla golf gibi oynamalarına” yardımcı olabilir " dedi.KrediPaul Abell/Associated Press için Hack Golf
Kurallar herhangi bir oyun veya spor için gereklidir, ancak her zaman değiştirirler. Basketbol oynanır nasıl devletten devlete büyük ölçüde değişebilir. Her birkaç yılda bir, gibi, Ulusal Futbol Ligi ne gibi değişiklikler olarak niteleyen bir av ve hukuki mücadele, alternatif olarak kafa karıştırıcı ve sinir bozucu oyuncular ve fanlar hem.

Öğrenci mücadelesi: oyunu geliştirmek için bir kural değişikliği önerin.

İlham için, öğrenciler bu önerilen değişikliklerin bazılarını okuyabilir - büyük ve küçük, pratik ve fantastik — kendi kural değişiklikleri için bir adım yapmadan önce zamanların sayfalarından.

Beyzbol çok yavaş. İşte bunu nasıl Düzelteceksin.
Penaltı Atışları Olan bir Dünya Kupası İğrenç
bir Delik, Golf Gördüğü bir Kazma daha Geniş Bir
Sorgulama Hala en İyi-of-Beş biçimde Erkekler Tenis
Sürücüleri, Başlangıç Hesap: Nascar Tanıttı Yeni Puanlama Sistemi
Oda Tartışma: Zam Jant

Teklifi her taraftan düşünün

Basketbol jantını altı inç yükseltmek veya bir golf deliğinin boyutunu üç katına çıkarmak isteyip istemediğinizi, değişikliğin sporu her açıdan nasıl etkileyeceğini düşünmeniz gerekir. Önerilerinin geliştirilmesi için araştırmalarını yönlendirirken, öğrenciler aşağıdaki soruları akılda tutmalıdır:

* Mevcut oyunun bazı zayıf yönleri nelerdir? (örneğin, miktar Puanlama, uzunluk ve hız oyunu, popülerlik ve derecelendirme)
• Ne Olur, Bu zayıflık? (örneğin, geleneği, çağın hayran kitlesi, teknoloji)
• nesin bazı Olası çözümler?
Sabit bir yerde kural değişikliği koymak olurdu?
Oyunu değiştirmek dezavantajları ya da istenmeyen sonuçları olabilir.
Titiz olabilir ya da diğer eleştirmenler kuralı değiştirmek için yanıt. Onları sizin tarafınıza katılmaya nasıl ikna etmeye çalışabilirsiniz?

“Penaltı Atışları Olan bir Dünya Kupası Abomination,” Rob Hughes tutkuyla Devletleri algılanan bir sorun mevcut oyun futbol:

Ceza çatışması bir iğrençliktir. Bir takım sporunu, fiziksel olarak yorgun ve duygusal olarak boşaltılmış oyuncuları teker teker hızlandırmaya, alanın yarısını uzatmaya ve rakibin kalecisini 12 metreden vurmaya çalışan bir yarışmacıya indirir.

Júlio César Soares de Espíndola - ona tam unvanını vermek-doğru tahmin ve ona karşı ilk iki ceza tekmeler kaydetmek için doğru yolu güvercin. Daha sonra iki kez dövüldü. Son olarak, Júlio César, Gonzalo Jara, Şili'nin beşinci cezasını ulaşamayacağı yerden kovduğunda şanslıydı, ancak post'a karşı.

Bu kaderin bükülmesinden, inç olarak yanlış yerleşme, Brezilya'nın dünya Kupasını altıncı kez kazanma umudu, ünlü tarihinin devam ediyor. Brezilya'da iki yüz milyon alibeyköy adak kurban kalp tekrar yenebilir. Şili ev Andes, futbol iki saat, ama bu hedefler üzerinde bir düzine adım vurma gibi panayır oyunlar yanında uygun yer var o penaltılar piyango tarafından yenilemez tarafa geçeceğim.

Daha sonra, Bay Hughes soruna bazı çözümler düşünüyor:

Eski çözüm, oyunların tekrar oynatılmasıydı, ancak günümüzün kalabalık zamanlamalarında, kolaylık, sonucun o gün kararlaştırılmasını talep ediyor. FIFA, bir madalyonun atışını denedi ve şimdi Kuzey Amerika Futbol Ligi'nden daha parlak bir fikir reddetti.

1970'lerin N. A. S. L., daha adil bir seçeneğe sahipti.

35 yard dışarı topu ile çalıştırmak için bir outfield oyuncu gerekli, ona puan ve kaleci oyuncuya doğru ilerlemek için izin beş saniye vererek.

En azından gergin, yorgun bir bireyin tek atışından daha fazla beceri içeriyordu.

Ne olursa olsun onlar odaklanmak kural, öğrenciler statüko ile sorunu devlet ve ayrıntıları ile iddialarını desteklemek için açık olmalıdır. Sonra bir çözüm önermeli ve neden mevcut kuralla sorunu ortadan kaldırmaya veya en azından iyileştirmeye yardımcı olacağını açıklamalılar.

_________

Tartışma ve tartışma Öğretim fikirleri
Kredi
Gen Sweeney Jr/Getty Images


Görüntü

KrediGen Sweeney Jr/Getty Images
Aşağıda, öğrencilerin tartışma yazma ve konuşma becerilerini geliştirebilecekleri ve bu becerileri bir kitlenin önünde gösterebilecekleri birkaç olası yol sunuyoruz:

A. bir yazı yazın

Öğrencileriniz, kadın sporcular için ücret karşılığında eşitsizlik gibi onlara önemli olan sporla ilgili bir konu seçsin ve daha sonra New York Times gazetesinin her gün yayınladığı başyazılar gibi kanıta dayalı ikna edici bir makale yazsın. Onlar tüm yıl pratik, ancak yıllık Öğrenci editoryal Yarışmada göndermek için en iyi çalışmalarını kaydedebilirsiniz. (Bkz: bizim yarışma takvimi daha fazla bilgi için. Her yıl biz seçmek 10 kazananlar ile birlikte onlarca koşucular-up ve mansiyon gelen binlerce sunumları.

İşte New York Times editoryal Kurulu mentor metinleri olarak hizmet verebilecek bazı sporla ilgili başyazılar (son yıllardan itibaren kazanan başyazılarımıza ek olarak):

Yolsuzluk de Kalbin Mart Çılgınlığını
Dizginlemek Online Fantezi Spor Kumar
Ne Zaman A. F. C. Şampiyonluk Maçı mı?
İzleri ‘Çan Çalıyor’ Futbol Takımları
Kim Alır Yarış gibi bir Kadın mı?
Özel Olimpiyatlar Dünya Üzerinde Alır

Başyazılar yazmak için ek kaynaklar

Öğrenci Yazma Modelleri | Kazanan Öğrenci Başyazılar.
Ders Planı | İkna Seyirci Kullanarak Logos, Pathos ve Ahlaki
Ders Planı | Saki bağımsız Değişken: ikna edici Yazma sanatı Kısa, Kanıta Dayalı Başyazılar
Ders Planı | Sanmıyorum Yani: Yazma Etkili Counterarguments

B. bir tartışma var

Resmi ve gayri resmi tartışmaları tutmanın birçok yolu vardır. İşte birkaç popüler formatlar:

Lincoln-Douglas Tartışmalar: bu resmi tartışma biçimi, bağımsız bölünmüş zamanlı kesimleri ve geri ve ileri arasındaki “pro” ve “con” taraf, takım iddiaları sunma, kanıt sağlayan destek argümanlar sunan bir dille reddedildi. Görmek bizim 2004 ders Tartı Savaş için daha fazla ayrıntı hakkında bu biçim.

Yuvarlak masa Tartışması: Öğrencilerin almak rolünün uzman ve meşgul bir talk-show tarzı tartışmaya benzer bir tartışma biçimi gibi TV şovları gibi “Meet the Press.”

Turnuva Parantez: Öğrenciler bir araştırma ve tartışma tabanlı “turnuva” belirlemek “kazananlar” her turda kadar bir nihai galibi ilan etti.

Yapılandırılmış Akademik Tartışma: Çift atanmış her pozisyonda araştırma ve bugünü tartışma için bir çift yani atanmış karşı tarafı. Tartışma şu adımları takip eder: argümanı tanımlayın; argümanı sunun; argümanı yeniden değerlendirin; görüşleri tartışın; sonuçları paylaşın; egzersizi sorgulayın. Görmek bizim ders ‘Sakın Sorma, sakın Söyleme’: bir şeyi Önerilen Kaldırmak için daha fazla ayrıntı hakkında bu biçim.

Hareketli Tartışma: Sonra hazırlanması için bir tartışma bir konu atanmış, öğrenciler düzenlenmiş bir odada üç bölüm: katılıyorum, katılmıyorum ve tarafsız/kararsız. Tartışma, her bölümün” üyeleri " ile devam eder, pozisyonlarına ilişkin argümanlar yapmak ve başkalarının sorularını sormak için sırayla döner. Soru, rafine kadar (bir an bile) konumlarını değiştirmek başında olduğu gibi, fiziksel olarak fikirlerini yansıtan set oda bölümleri geçmek. Bakın yurttaşlık bölümünde bizim ders Korumak, Korumak ve Savunmak? Şiddet protestoları ve Amerikan değerleri göz önüne alındığında bu biçim hakkında daha fazla bilgi için.

Diğer kaynaklar

Yapım Argümanlar: ‘Oda Tartışması’ ve Ortak Çekirdek Standartları
Okuyucu Fikir | Kullanarak Oda için Tartışmaya Öğretmek Tartışmacı Yazma ve Tartışma Becerilerinin
Kazananlar Bizim Öğrenci Yarışması Özellikli bir Özel Oda için Tartışma Sonrası
Okuyucu Fikir | Tartışmalar konusunda İkna edici Dil Uzatmak Dışında Sınıf

C. Günlük Öğrenci Görüşümüzü Kullanın.

Tüm kaynaklar biz yayımlamak üzerinde Öğrenme Ağ, belki de bizim büyük koleksiyonu yazmak ister yani bizim en çok kullanılan kaynak için öğretme ve öğrenme Zamanları.

Yani aşağıda spor ile ilgili istemleri ilerleyin ve en bir stand almak için ilham hangilerinin bakın. Her bir soru geliyor bizim günlük Öğrenci Görüş özelliği ve her sağlar bağlantılar için boş Zamanları kaynakları bulmak için daha fazla bilgi.

Bazı Gençlik Sporları Çok Yoğun Mu?
Orada Antrenörler Oyuncularına Tedavi Hakkında Katı Kurallar Olmalı?
Spor ekibi, Kişisel Davranışları için bir Standart Oyuncular Tutmak için bir Sorumluluğu Var mı?
Kolej Spor Yerine Sağlık Programlarını finanse etmeli?
Hayranların en Sevdiği Profesyonel Sporcular üzerinde Çok Fazla Baskı yapmak?
Hayranları ne Kadar Rakip Takımların Dikkatini dağıtmak için İzin verilmelidir?
Beyzbol Serin Kaybetti?
Kadın Basketbol Jantlar daha Düşük olmalıdır?
Spor Takımları Yerli Amerikan İsimleri ve Maskotlar Kullanmak için rahatsız edici Mi?
Spor Teknoloji Sınırlı olmalıdır?

D. Kamu Hizmeti Duyurusu Oluşturma

Bir argüman sunmanın birçok yolu vardır; önceki örneklerimizin çoğu yazma ve konuşma üzerine odaklanırken, görsel düşünce de önemlidir. Kamu hizmeti duyuruları hem eğlenceli hem de öğrencilerin bir konuda duruş sergilemesi ve izleyicileri yaratıcı bir şekilde ikna etmesi için zorlu bir yol olabilir.

Öğrenciler, geleneksel araştırma biçimleriyle başlayabilir kurbanlık ve daha sonra P. S. a.'yi öngörmeden önce almak istedikleri bir sorunu veya duruşu belirleyebilir, daha sonra bir tagline ve mesaj da dahil olmak üzere 30 veya 60 saniyelik bir videoyu planlayabilir, storyboard, prova yapabilir, kaydedebilir ve düzenleyebilir.

Başlamak için öğrenciler, formun güçlü ve zayıf yönlerini anlamak için profesyonel spor kamu hizmeti duyurularını görmeli ve analiz etmelidir. Bu profesyonel Psa'ları model olarak kullanabilirsiniz:

Ross Girişimi Spor için Eşitlik
futbolcular Ve Antrenörler Stand Birlikte Tedavi ALS
NFL Oyuncuların Sarsıntı PSA: Adam Yeterince İtiraf olduğunuzda Zarar
PSA Gençlik Sarsıntı
UEFA Anti-ırkçılık Çözünürlük
Thierry Henry Ayağa KALK, Konuş, Ticari

Bir sınıf olarak analiz edin ve tartışın: bir kamu hizmeti duyurusu nedir? Bir reklamdan nasıl farklı? P. S. a.'nin mesajı nedir? Hedef kitle kim? Hangi video ve ses elemanları kullanıldı? Bu unsurlar mesajı nasıl güçlendirdi? S. A. ne kadar etkili oldu? Nasıl geliştirebilirsin?

Konularını veya sorularını belirledikten ve araştırma yaptıktan sonra öğrenciler Kamu hizmeti duyurularını planlamaya başlayabilirler.

İşte dikkate alınması gereken bazı işlem adımları:

* Net bir mesaj belirleyin.
• Hedef kitleyi belirlemek.
Slogan veya bir slogan geliştirin.
• (Anlatım, ses, müzik, ses efektleri) (fotoğraf, grafik, sanatçılar) beyin fırtınası video ve ses mesajı iletmek için kullanacağınız elemanları.
• Psa'n film şeridi.
• Prova.
• Kayıt.
• Düzenle.

_________

Eğer spor raporlama ile öğretiyor musunuz? Hakkında daha fazla duymak isteriz. Yaz LNFeedback@nytimes.com veya burada bir yorum gönderin.