24 Şubat 2019 Pazar

Chittagong'da acil iniş yaptıktan sonra güvenlik güçleri uçağa saldırdığında bir tabanca olduğunu bildiren şüpheli öldürüldü.

Bıman Bangladesh esenyurt adak kurban Airlines uçuş bg147 gemide tüm 148 yolcu ve mürettebat güvenli bir şekilde karaya.

Şüphelinin neden uçağı kaçırmaya çalıştıkları henüz belli değil.

Ordu yetkilileri, 25 yaşında olduğuna inanılan adamın başlangıçta Pazar günü ateşlendiğinde yaralandığını, ancak kısa bir süre sonra öldüğünü söyledi, AFP haber ajansı bildirdi.

Maj Gen Motiur Rahman gazetecilere verdiği demeçte," onu tutuklamaya ya da teslim olmaya çalıştık ama reddetti ve sonra onu vurduk " dedi.

"O bir Bangladeşli. Ondan bir tabanca bulduk ve başka bir şey bulamadık " diye ekledi.

Görüntü telif HAKKI EPA
Resim yazısı
Bangladeşli güvenlik güçleri chittagong Shah Amanat Uluslararası Havaalanı'nda nöbetçi
Daha önceki raporlar şüpheli zihinsel hasta olabilir ve Chittagong kıyı kenti ziyaret edildi Bangladeşli Başbakanı Şeyh Hasina, konuşmak talep ettiğini ileri sürdü.

Bangladeş ülke profili
Uçaktaki personel, adamın şüpheli bir şekilde hareket ettiği ve uçağı kaçırmamaya niyetini belirttiği söylenmesinden sonra endişeleri dile getirdi, Reuters Haber Ajansı, havayolu yetkililerinden alıntı yaptı.

Subaylar şüpheliyle konuşmaya çalışırken, Chittagong'daki Shah Amanat Uluslararası Havaalanı'na indiğinde uçak hemen kordon altına alındı.

Sosyal medyada yayınlanan görüntüler arka planda görünür Boeing 737-800 uçağı ile havaalanında asfalt insanların kalabalıklar gösterdi.

Görüntü telif hakkı @ sidhant @ SİDHANT
Rapor
Uçuş başlangıçta Dhaka'dan ayrıldıktan sonra pazar akşamı Dubai'ye gelmesi planlandı.