8 Şubat 2019 Cuma

Tarabya Adak Kurban

WASHİNGTON — Yüksek Mahkeme Pazartesi günü tarabya adak kurban tazeledi ve güçlendirdi anayasal haklarımızı korumak için kürtaj hakları, aşağı çarpıcı parçaları bir kısıtlayıcı Texas yasasına sahip büyük ölçüde azaltılmış sayıda kürtaj kliniklerinde devlet bırakarak onları sadece büyük metropollerde.

5 - to-3 kararı, 1992'de planlanan ebeveynlik v. Casey'den bu yana mahkemenin kürtaj konusundaki en kapsamlı ifadesiydi ve bu da 1973'te roe v. Wade'de kurulan kürtaj anayasal hakkını tekrar teyit etti. Teksas'ın kısıtlamalarının-doktorların yakındaki hastanelerde ve kliniklerde ambulans cerrahi merkezlerinin standartlarını karşılamak için ayrıcalıklarını kabul etmesini gerektiren-casey'nin kürtaj elde etme yeteneği üzerine "aşırı yük" yerleştirilmesine ilişkin yasağını ihlal ettiğini tespit etti.

Casey, Roe'de kurulan hakkı sınırlandırdıysa, Devletlerin avcılar adak kurban roe'nin yasakladığı yollarla kürtajı düzenlemesine izin verirse, Pazartesi günkü karar bu hakkı etkili bir şekilde genişletti. Bu, diğer Devletlerdeki benzer gereksinimlerin büyük olasılıkla anayasaya aykırı olduğu ve kürtajla ilgili diğer birçok kısıtlamayı ihlal ettiği anlamına gelir. Kürtaj karşıtı güçlere enerji vermek ve kürtajı başkanlık kampanyasında merkezi bir konu haline getirmek de eminiz.

Karar ilgili iki bölümden bir kanunu uygulanan sıkı gereksinimleri üzerinde kürtaj sağlayıcıları Texas imzalı içine hukukunda Temmuz 2013 Rick Perry, Vali zaman.

Bir devlet ayaktan cerrahi merkezleri, binalar, ekipman ve personel ile ilgili düzenlemeler de dahil olmak üzere, standartları karşılamak için tüm klinikler gerekli. Diğer gerekli doktorlar yakındaki bir hastanede ayrıcalıkları kabul etmek kürtaj yapmak.

Adalet Stephen G. Breyer, çoğunluk için istanbul adak kurban "Sonuçlandırıyoruz" dedi. Bu hükümlerden hiçbirinin, her birinin dayattığı erişim üzerine yükleri haklı çıkarmak için yeterli tıbbi faydalar sağlamadığını söyledi. Her biri önlenebilir kürtaj isteyen kadınların yolunda önemli bir engel oluşturur, her biri kürtaj erişimi üzerinde aşırı bir yük oluşturur ve her biri federal anayasayı ihlal eder.”

Justin Anthony M. Kennedy, Ruth Bader Ginsburg, Sonia Sotomayor ve Elena Kagan çoğunluk görüşüne katıldı. Baş Adalet John G. Roberts Jr. ve Justin Clarence Thomas ve Samuel A. Alito Jr. dissented.

Adalet Kennedy'nin oylaması çok önemliydi ve kürtaj hakları gruplarına bir rahatlama olarak geldi, bu da konuyla ilgili düşüncesini çelişkili bir karışıklık olarak gördü.

Bu Casey karar, o katıldı Yargıç Sandra Day O'Connor ve David H. Souter bir ortak görüşü teyit etti core Roe v. Wade. Ancak Adalet Kennedy'nin kürtaj hakları şampiyonu olarak itibarı aksi takdirde haksızlığa uğramıştı, Casey'in 28 yıllarında Anayasa Mahkemesinde anayasaya aykırı bir kürtaj kısıtlaması bulduğu tek durum olduğu için Drexel Üniversitesi'nde bayrampaşa adak kurban hukuk profesörü David S. Cohen söyledi.

Editörlerin Seçtikleri

Cinayet İşledi. Sonra seçkin hukuk Fakültesinden mezun oldu. Onu avukatınız olarak işe alır mısınız?

Avcılar yeni bir cins pişirme odaklanır

Julia Cameron Sabahını yapmanı istiyor.
Profesör Cohen, Adalet Kennedy'nin Pazartesi günkü davadaki oyunun bir bulmaca olduğunu söyledi. Profesör Cohen, kürtaj elde etmek için yüzlerce mil götürmek zorunda kalan kadınlara yerleştirilen yüklerle sallanmış olabilir, ya da kısıtlamaları haklı gösteren tıbbi kanıt eksikliği — ya da her ikisi de.

Birçok devlet kürtaj anayasal hakkının sınırlarını test son yıllarda kısıtlamalar yürürlüğe ve yeni durumda iktidar var, Whole woman's Health v. Hellerstedt, No. 15-274, kadın sağlığı için bir endişe ile haklı söylenen tüm olanlar için geçerli olacak enunciated ilkeleri.

Bir mesaj gönderildi Twitter, Başkan Obama dedi “memnun etmek görmek Yüksek Mahkemenin teyit” o “her kadın bir anayasa için sağ olun, kendi üreme seçimi.”

Teksas Başsavcısı Ken Paxton, " mahkeme, Devlet hukukuna hiçbir çıkarım yapılmadan, millet için varsayılan bir tıbbi Kurul haline geliyor.”

Texas Yasası 2013 yılında Cumhuriyetçi egemen Texas yasama organı tarafından kabul edildi ve yasaya karşı 11 saatlik bir filibuster yapan demokratik bir devlet Senatörü Wendy Davis'i ulusal bir siyasi yıldız haline getirdi.

Geçen Haziran ayında, Amerika Birleşik Devletleri Mahkemesi Temyiz için Beşinci Devre, New Orleans, büyük ölçüde onayladı , itiraz hükümlerinin Texas fatih adak kurban hukuk, söyleyerek olduğunu kabul milletvekillerinin iddialar hakkında Sağlık Bakanlığı kürtaj kısıtlamaları. Temyiz mahkemesi, yasanın, küçük istisnalar dışında, kürtaj hakkı üzerinde aşırı bir yük oluşturmadığına karar verdi.

Lisa ler'la Politikaya gir.
Politikamızı yeniden şekillendiren insanlar üzerinde bir spot ışığı. Ülkenin dört bir yanındaki seçmenlerle bir konuşma. Ve sonsuz haber döngüsü boyunca size gerçekten bilmeniz gereken şeyi anlatan bir yol gösterici el.

KAYDOLMAK
Adalet Breyer, temyiz Mahkemesinin yaklaşımının, aşırı yük standardının uygun şekilde uygulanmasıyla çeliştiğini söyledi. Casey kararı, "mahkemelerin, bir yasanın, bu yasaların sağladığı faydalarla birlikte kürtaj erişimini dayattığı yükleri göz önünde bulundurmasını gerektiriyor" dedi.”


Yargıtay'ın kararı Kürtaja erişimi nasıl etkileyecektir
Dava klinikleri kapanış yarı sonuçlandı Texas Yasası üzerinde merkezleri.

şubat. 29, 2016
Buna ek olarak, Adalet Thomas, çoğunluk görüşünün “aşırı yük standardını yeniden tasarladığını”, “fayda ve Yük Dengeleme testi " oluşturduğunu söyledi."Dedi mahkemeler mevzuatlara erteleyerek çelişkili pozisyonları çözmelidir.

” Bugünün görüşüne göre, "Adalet Thomas yazdı," Casey'i bir bakımdan andırıyor: mahkemenin önceki hukukunun önemli yönlerini göz ardı ettikten sonra, çoğunluk aşırı yük standardını yıllarca daha düşük Mahkemeleri gizleyecek bir şekilde uygular.”

Çoğunluk, kısıtlamaların iddia edilen faydalarının anayasal bir sağa yerleştirdikleri yüklerden daha ağır bastığını düşünüyordu. Justice Breyer, “-ayrıcalıklar şartı " nın bir kadının bile daha iyi tedavi almasına yardımcı olacağına dair bir kanıt olmadığını yazdı.”

Aynı zamanda, o yazdı, kabul-ayrıcalıkları gereksinimi 40 ila 20 arasında düşmesi Teksas kürtaj kliniklerinin sayısı neden olduğunu iyi bir kanıt vardı.

Baş Adalet Roberts ve Adalet Thomas'ın katıldığı ikinci bir röportajda, Adalet Alito, yasa ile kapanışlar arasındaki nedensel bağlantının kanıtlanmadığını söyledi. Adalet Alito, devlet fonlarının geri çekilmesi, kürtaj ve doktorların emeklilere olan talebin azalması bir rol oynamış olabilir.

Kürtaj kliniklerinde ayaktan cerrahi merkezleri için zorlu ve ayrıntılı standartlar gereği de daha fazla zarar vermiş adalet Breyer yazdı.

” Kürtaj tesisinde gerçekleşen kürtajlar güvenlidir — hastaneler dışında gerçekleşen ve cerrahi Merkez gereksinimlerini uygulamayan sayısız prosedürden daha büyükçekmece adak kurban güvenlidir " diye yazdı. "Ülke çapında, doğum, kürtajın ölümle sonuçlanmasından 14 kat daha fazladır, ancak yasa, bir ebenin hastanın kendi evinde doğum denetlemesine izin verir.”

Buna ek olarak, Adalet Alito, kısıtlamaların kadınları korumak için tasarlandığını düşünmek için iyi bir neden olduğunu söyledi. "Yasa, Kermit Gosnell skandalının ardından Devletler tarafından yürürlüğe giren birçok kişiden biriydi ve Philadelphia'da kürtaj Kliniği yapan bir doktor, hayatta doğan ve bir hastanın öldürülmesi için üç bebeğin birinci derece cinayetinden mahkum edildi" diye yazdı.