28 Şubat 2019 Perşembe

Fatih Adak Kurban

Çarşamba günü Pakistan güçleri tarafından yakalanan Hint Hava Fatih adak kurban Kuvvetleri pilotu Abhinandan Varthaman, iki ülke arasındaki gerginliklerin ortasında odak noktası haline geldi.

16 yıllık tecrübeye sahip olan savaş pilotu, Güney Chennai şehri'nden (eskiden Madras olarak bilinir).

Onun jet Islamabad kendi topraklarında Hava saldırıları yürüten Hindistan'a bir "misilleme" olarak adlandırılan ne vuruldu.

Onun yakalama Hindistan için büyük bir aksilik olarak görülüyor ediliyor.

Hükümet derhal serbest bırakılmasını talep etti ve Hint sosyal medyası onun hakkında tweetlerle dolu, birçoğu ona bir kahraman çağırıyor ve güvenli dönüşü için dua ediyor.

REKLAM

Pakistan'da nasıl yakalandığına dair dramatik ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı.

"Hint bayrağını paraşütünde gördüm ve Hintli olduğunu biliyordum. Ayrıca uçağının vurulduğunu gördüm ve onu yüzdüğünü gördüm, " dedi.Pakistan tarafından yönetilen Keşmir'deki Bhimber ilçesinde ikamet eden Muhammed Razzaq Chaudhry, JETİN Çarşamba günü vurulduğu an tanık oldu, BBC Urdu'ya söyledi.

Yerlilerin düşmüş pilota koştuğunu ve ona zarar verebileceğinden "korktuğunu" ekledi.

Bay Chaudhry, bazı adamların kızgın olduğunu ve diğerleri onları durdurmaya çalışırken pilota saldırdığını söyledi. "Onlara ona zarar vermemelerini söyledim - ordu gelene kadar onu yalnız bırakmak."

Görüntü telif hakkı @ emraanhashmi @ EMRAANHASHMİ
Rapor
Görüntü Telif Hakkı @ SANDİPLotus @ SANDİPLOTUS
Rapor
Kalabalıklar yakında yakalama yaymak onun haberinin ardından aile evine thronging başlayan Hindistan'da yerel medya bildirdi. Hindustan Times gazetesi, akrabalarından birini, hükümetin gecikmeden "serbest bırakılmasını" istediğini söyleyerek aktardı.

Ailesi yakalama hakkında yorum yapmayı reddetti.

Eski bir savaş pilotu olan Wing Cdr abhinandan'ın oğlu ilk olarak 2004 yılında bir savaş pilotu olarak görevlendirildi. Annesi bir doktor. 30'ların ortalarında olduğu bildirildi.

Babası Air Mareşal Simhakutty Varthaman, Hindistan ve Pakistan arasındaki 1999 Kargil çatışmasının zemininde kurulan 2017 filmi Kaatru Veliyidai için bir danışman olarak görev yapan Tamil film yapımcısı Mani Ratnam ile çalıştı. Bay Varthaman o zamanlar hava mareşaliydi.

Yerel bir televizyon şovu - Ndtv Good Times - 2011'de görünüşünün bir klibi de yaygın olarak dağıtılıyor.

İçinde, başarılı bir savaş pilotu olmak için "kötü bir tutum" a nasıl ihtiyacınız olduğu hakkında şaka yapıyor.

Ayrıca, meslektaşlarınıza hayatınızla nasıl güvendiğinizi, havada olduğunuzda ortak pilotunuza "kör inanç" a atıfta bulunduğunuzdan bahsediyor.

'Uncharted waters' Hindistan ve Pakistan
Hava 'büyük bir tırmanış'grev
Hindistan Pakistan serbest pilot talepleri
Hindistan başlangıçta, tüm pilotlarının bir pilot yakaladıklarını iddia eden Pakistanlı iddialarla çeliştiğini söyledi.

Ancak Pakistan'ın bilgi Bakanlığı daha sonra serbest bırakıldı - ve daha sonra silindi - pilotun gözleri bağlı ve yüzünde kanla gösteren bir video. Bu, öfkeli bir Delhi'nin İslamabad'ın yüksek komiserliğini çağırmasına ve "yaralı bir personelin kaba görüntüsü" olarak adlandırdığı şeyi kınamasına neden oldu.

Daha sonraki görüntülerde, kanat Komutanı Abhinandan göz kamaştırmadan bir fincandan çay yudumlarken görülebilir. Temizlenmiş gibi göründü.

Adını, askeri konumunu ve "güneyden aşağı" olduğunu söyledi, ancak misyonu hakkında sorulduğunda herhangi bir ayrıntıyı paylaşmayı reddetti: "bunu söylemem gerekiyordu."

Pakistan'ın askeri sözcüsü Maj Gen Asif Ghafoor, pilotun "askeri etik normlarına göre muamele edildiğini" söyledi.

Hindistan'ın politikacılarının çoğu pilot ile endişe ve Dayanışma dile getirdi. Ortak bir muhalefet ifadesi, hükümeti "silahlı kuvvetlerin fedakarlıklarının bariz politikleştirilmesi"ile suçladı.