17 Mart 2019 Pazar

Adak kurban

WASHİNGTON-Suudi Arabistan Veliaht Prensi bağcılar adak kurban Muhammed bin Salman, Suudi vatandaşlarının gözetleme, kaçırma, gözaltı ve işkenceyi içeren muhalifleri susturmak için gizli bir kampanya başlattı-Jamal Khashoggi'nin öldürülmesinden bir yıl önce, kampanya hakkında gizli istihbarat raporlarını okuyan Amerikan yetkililerine göre.

En azından gizli görevlerden bazıları, Ekim ayında İstanbul'da Bay Hashoggi'yi öldüren ve parçalayan aynı takımın üyeleri tarafından gerçekleştirildi ve öldürülmesinin Suudi muhalifleri susturmak için daha geniş bir kampanyanın özellikle korkunç bir parçası olduğunu öne sürdü.

Yetkililer, Amerikan yetkililerinin Suudi hızlı müdahale grubu olarak adlandırdığı Bay Khashoggi'yi öldüren ekibin üyeleri, 2017'den itibaren en az bir düzine operasyona katıldıklarını söyledi.

Suudileri diğer Arap ülkelerinden zorla geri göndermeyi ve veliaht Prens ve babasına ait saraylarda mahkumları tutuklamayı ve kötüye kullanmayı içeren operasyonlardan bazıları Kral Salman, yetkililer ve ortakları söyledi.

Grup, Suudi Arabistan'da kadınlar hakkında bir blog adak kurban  yazdı dilbilimi üniversite öğretim üyesi tarafından gözaltına Suudiler biri geçen yıl intihar için psikolojik işkenceye tabi tutulduktan sonra çalıştı, Amerikan istihbarat raporları ve durumu hakkında brifing diğerlerine göre.