15 Mart 2019 Cuma

Bağcılar Adak Kurban

Sosyal medyaya gönderilen canlı bir video, bağcılar adak kurban Cuma günü hedef alınan iki camiden biri olan El Noor Camii'ndeki saldırıyı gösteriyor gibi görünüyor. Bir arabanın direksiyonuna başlayan klip, bir silahlı adam tarafından giyilen bir kask kamerasından alınmış gibi görünüyor.

New York Times Tarafından

Camiye yürüyerek yaklaşır, silahı görünür ve girişteki insanlara ateş etmeye başlar. Takip eden şey, kullara ateş etmesinin yaklaşık iki dakikası üzücü.

Bir noktada silahlı adam camiden çıkar ve başka bir silah için arabasına dönmeden önce kaldırımdan her iki yönde de ateş eder-diğerleri gibi sayılar, semboller veya mesajlarla yazılmıştır. Camiye yeniden girdiğinde, yakın mesafeden birkaç ceset vuruyor.

Birkaç dakika sonra, aracına geri döner ve uzaklaşır.

” Nişan almak için zaman bile yoktu, çok fazla hedef başakşehir adak kurban vardı, " diyor bir noktada, acil müdahale aracının sirenleri arka planda patlıyor.

- MEGAN SPECİA ve JASON BAİLEY

Beyaz bir milliyetçi manifesto
Çekimden önce, silahlı kişi gibi görünen birisi, aşırılık yanlısı sağcı tartışmalarla tanınan bir çevrimiçi forum olan Twitter ve 8chan'da beyaz milliyetçi bir manifestoya bağlantılar yayınladı. 8chan post, gunman'ın Facebook sayfası gibi görünen bir bağlantıyı içeriyordu; burada saldırının canlı videolarını da yayınlayacağını söyledi.

Twitter mesajları, son zamanlarda kitlesel çekimleri adak kurban gerçekleştiren geçmiş askeri generallerin ve erkeklerin isimleriyle kaplı silahlar gösterdi.