12 Mart 2019 Salı

Bağcılar Adak Kurban

Teorik olarak, 29 Mart'ta herhangi bir anlaşma yoksa, İngiltere herhangi bir bağcılar adak kurban resmi anlaşma yapmadan Avrupa Birliği'nden ayrılmalıdır. Ancak İngiltere, düzensiz ve potansiyel olarak kaotik bir çıkış için kötü hazırlanmış ve milletvekilleri, Ocak ayında böyle bir sonuca karşı kör edici olmayan bir hareketle oy verdikleri ihtimalden çok endişe duyuyorlar. Parlamento sayacak Çarşamba günü bir oylamada tekrar bu şansı alacak.

Bağcılar Adak Kurban

Salı günü Londra'da Brexit tartışmasının her iki tarafındaki protestocular.
Kredi
Matt Dunham / Associated Press


Görüntü

Salı günü Londra'da Brexit tartışmasının her iki tarafındaki protestocular.Kredi Matt Dunham / Associated Press
Yine de, açık bir çoğunluk” anlaşma yok " Brexit'e karşı olmakla birlikte, az sayıda sert gömlekler, kıta ekonomilerine zarar verebilecek bu sonucu tehdit ederek Brüksel'den daha fazla taviz alabileceklerine inanıyor.

Bu yüzden Parlamento sıkışıp kalır, büyük ölçüde avcılar adak kurban neredeyse iki yıldır olduğu gibi, Bayan May bir çırpıda seçimlerinde Parlamento çoğunluğunu kaybetti beri. Fark şu ki, yeni bir yol çizmek için çok az zaman var.

Parlamentonun Brexit müzakerelerinde bir uzantıyı desteklemesi beklenirken, soru ne kadar süre ve ne amaçla olacaktır. Tüm Avrupa Birliği liderleri Brexit için ekstra zaman kabul etmek zorunda kalacaktı ve 21 Mart'ta karşılaştıklarında, herhangi bir isteğin arkasındaki mantığı bilmek isteyeceklerdir.

Pazartesi günü Jean-Claude Juncker, Avrupa Komisyonu Başkanı, her durumda, Brexit 23 Mayıs, Avrupa Parlamentosu'na seçim günü önce gerçekleşmesi gerektiğini savundu.

For legal reasons, any extension beyond this date might require Britain to take part in that contest, he suggested. That is something most British politicians do not want to contemplate.