12 Mart 2019 Salı

Başakşehir Adak Kurban

Salı Son Dakika taviz sonra Bayan May müttefikleri bazı hafif iyimserlik ile başlamıştı, Strasbourg, Fransa Pazartesi gecesi Avrupa Birliği ile kabul etti. Bunlara, Başakşehir Adak Kurban ayrıntıları bir gecede incelemeye söz veren Pro-Brexit isyancıları tarafından temkinli bir başlangıç yanıtı verildi.

Ancak, Başsavcı Geoffrey Cox, Salı sabahı bloğun son dakika sözü, Brexit yanlısı milletvekillerinin özellikle sakıncalı bulduğu anlaşmanın bir yönünün yasal statüsünü temel olarak değiştirmediğini söylediğinde ruh hali karardı.

Başakşehir Adak Kurban

Bay Cox'un görüşleri İngiliz siyaseti ile yankılanırken, Bayan May, muhafazakar, Brexit yanlısı milletvekillerinin bir kohortu olan etkili Avrupa Araştırma Grubu için yasal analistler, hükümetin bugün hareketini kabul etmeyi önermeyeceklerini " söyledi.”

Daha sonra Kuzey İrlanda'nın demokratik Sendikacı partisinden 10 milletvekilleri , desteği Bayan May'ın bir hükümet oluşturmasına izin verdi, ayrıca planına karşı muhalefetlerini açıkladı.

Kararını açıklarken, Bay Cox, bloğun tavizlerinin, İngiltere'nin sözde İrlandalı backstop'ta süresiz olarak sıkışıp kalmasının "riskini azalttığını" söyledi . Bu, İrlanda'daki sert bir sınıra karşı bir sigorta poliçesi, Bayan May'ın anlaşmasının muhalifleri için merkezi bir konudur, çünkü İngiltere'yi Avrupa Birliği'nin ekonomik kural kitabının içinde tuzağa düşürebileceğini düşünüyorlar.

Ancak Bay Cox, Britanya'nın “protokol düzenlemelerinden çıkmak, anlaşmaya göre kurtarmak için uluslararası olarak yasal bir yol yok " sonucuna vardı.