27 Mart 2019 Çarşamba

Küçükçekmece Adak Kurban

Londra-İngiltere Başbakanı Theresa May, Parlamento altınşehir adak kurban Avrupa Birliği'nden çekilme planını onayladıysa, Çarşamba günü muhafazakar milletvekillerine istifa edeceğini söyledi.

Bayan May milletvekillerine” Parlamento partisinin ruh halini çok açık bir şekilde duydum " dedi. "Brexit müzakerelerinin ikinci aşamasında yeni bir yaklaşım ve yeni liderlik arzusu olduğunu biliyorum Ve bu şekilde durmayacağım.”

Başbakan ne zaman ineceğini belirtmedi. Ancak Avrupa Birliği, planı onay aldıysa, Brexit sürecinde 22 Mayıs'a kadar bir uzantıyı onaylayacağını söyledi.

Adım atmak için bir zaman belirleme kararı, danışmanları tarafından, planı Parlamento aracılığıyla elde etmek için yeterli oy elde etmenin tek yolu olarak çağrıldı. Birçok muhafazakarlar derinden onun liderliği ile sinirli olmuştur ve Brüksel ile görüşmelerin bir sonraki aşaması için yeni bir lider gerekli olduğunu söylüyorlar.

A European Union flag and a Union Jack fluttering outside Parliament on Wednesday.
Credit
Tolga Akmen/Agence France-Presse — Getty Images


Görüntü
Bir Avrupa Birliği bayrağı ve Çarşamba günü küçükçekmece adak kurban Parlamento dışında çırpınan bir sendika Jack.Kredi Tolga Akmen / Agence France-Presse-Getty Images
Strateji kayması, eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson da dahil olmak üzere planının daha önce şiddetli muhalifleriyle temettü ödüyor gibi görünüyordu ve şimdi lehine oy kullanacaklarını beyan etmesi bekleniyor.

Bayan May'ın planı, 2020'in en azından sonuna kadar Avrupa Birliği ile gümrük ve ticaret ilişkilerini sürdürecek, ancak bu bağları eninde sonunda kesmeyi öngörüyor.

Bayan May'in sözü, Meclis Brexit sürecinin kontrolünü ele geçirdiğinden ve bir dizi seçeneğe oy vermeye hazırlandığından, zaten önemli bir gün olan şeyi gölgede bıraktı.

Gelişmeler, İngiliz siyasetinde derinleşen bir krizin ortasında geldi, hükümet parçalandı, kabine felç oldu ve Mrs. May, gün geçtikçe görünüşte stratejiler değiştirdi.

Üyelerin Bayan May'ın onlardan önce koymayı reddettiği alternatifleri tarttığı için parlamentonun hareketi olağanüstü bir dönüm noktası olabilir. Bu süreçte, başakşehir adak kurban parti çizgilerinde yeni bir fikir birliği ortaya çıkabilir. Ya da, milletvekilleri hiçbir konuda anlaşamamış kanıtlayan inandırıcı durumunda, oy kaosa ekleyebilirsiniz.