16 Mart 2019 Cumartesi

Başakşehir Adak Kurban

YouTube'un en büyük ünlülerinden biri, yeni Zelanda'daki adak kurban iki camide kitlesel çekim haberlerinde Cuma başında dolaştı.

En az 49 kişiyi öldüren saldırının bir bölümünü yayınlayan bir silahlı adam, kanalının uzun süredir YouTube'a hakim olduğu ve yol boyunca tartışmalara neden olan Felix Kjellberg'in kullandığı takma adlara atıfta bulunarak "pewdiepie'ye abone olmak" için izlemeye çağırdı.

Bay Kjellberg atıştan uzaklaşmaya hızlıydı.

Twitter'da” ismimin bu kişi tarafından söylediği için kesinlikle hasta hissediyorum " dedi . "Kalbim ve düşüncelerim kurbanlara, ailelere ve bu trajediden etkilenen herkese çıkıyor.”

Bay Kjellberg tartışmalara yabancı değil . Son yıllarda, bağcılar adak kurban bazıları tarafından sağ tarafta kucaklandı ve Anti-Semitik görüntü ve ırkçı ve cinsiyetçi dil kullanımı için eleştiriyle karşı karşıya kaldı. İşte pewdiepie ve Yeni Zelanda gunman'ın sözlerine daha yakından bakın.

Pewdiepie Kim?
PewDiePie olarak, Bay Kjellberg komedi rants, yorum ve video oyunu anlatımının bir karışımını içeren videolar ile son on yılda 89 milyon YouTube abonesi takip topladı.

Yine de, videolar Bay Kjellberg'in reklamverenler tarafından alakalı ve aranmasına yardımcı olan samimi, korunmasız bir estetik taşıyor. Forbes'a göre, pewdiepie ile sponsorlu bir video 450.000 dolara mal olabilir. Bay kjellberg geçen yıl 15,5 milyon dolar kazandı.

[Güne başlamak için bilmeniz gerekenler bir göz için sabah brifing bülten için kaydolun.]

Anlamı ‘PewDiePie Abone’
Silahlı adamın sözlerine daha fazlası var — “pewdiepie'ye abone ol ” — gözle karşılaşmaktan daha fazla.

New York Times'ın köşe yazarı Kevin Roose, Cuma günü mesajın iki amaca hizmet ettiğini yazdı: siyasi gerginlikleri alevlendirmek ve silahlı kişinin eylemlerini Onayla izleyenlere bilerek bir sallanma olarak hizmet etmek.

Bu uçlara ulaşmak için, resmi olarak tanımlanmamış olan silahlı adam, YouTube hakimiyeti için bir yarışmadan doğan bir memeyi kullandı.

Editörlerin Seçtikleri

Misogyny Neye Benziyor?

Bu Caz tarihinin en büyük fotoğrafı mı?

’ Bir seferde bir gün ' ve neden Netflix arkadaşın değil
Geçen yıl, Hindistan'da bulunan bir müzik etiketi ve film prodüksiyon şirketi olan t-Serisi, Pewdiepie'nin Youtube'daki en üst sırada yer alan statüsüne bir tehdit olarak ortaya çıktı.

Buna karşılık, Bay Kjellberg, hayranlarını, yarışmayı oynamak için komik bir diss Pisti yapmak için şimdiye kadar giderek, t-serisini savuşturmak için şaka yaptı. Diğer YouTubers bazı satın alma radyo ve ekran reklam ile, çok mücadele var .

Çevrimiçi diğer birçok sık tekrarlanan ifadelerde başakşehir adak kurban olduğu gibi,” pewdiepie'ye abone olun " bir sembol, bir meme haline geldi.

Uzak sağ tarafından kucakladı
2017'de Disney, Bay Kjellberg ve YouTube ile bağları kopardı ve Wall Street Journal, Anti-Semitik jestler ve imgeler içeren videolarının en az dokuzunu tanımladıktan sonra kendisinden uzaklaştı.

Birinde, Bay Kjellberg tarafından işe alınan bir çift erkek, “tüm Yahudilere ölüm” yazan ve daha sonra gülüp dans eden bir işaret ortaya çıktı. Başka bir deyişle, Hitler'in bir konuşma yaptığı arşiv görüntülerine başını sallayan kahverengi bir askeri üniforma giyiyor.

Bazı videolar kaldırıldı ve Bay Kjellberg, kesimleri avcılar adak kurban şakalar olarak nitelendirdi ve “hiçbir şekilde nefret dolu tutumları desteklemediğini " ve " bu şakaların nihayetinde saldırgan olduğunu anlıyorum.” Bu yorumlara rağmen, far-right üyeleri Bay Kjellberg'in yaptıklarını kucakladı.