7 Mart 2019 Perşembe

İstanbul Adak Kurban

ABD'nin Çin'den de dahil olmak üzere rekor sayıda kurban kesim yeri ürünü ithal etmesi, açığı 891.3 milyar dolara genişletmesi ve Başkan Trump'ın bu boşluğu daraltma hedefine bir geri dönüş yapması nedeniyle, dünyanın geri kalanına sahip mallardaki Washington — Amerika'nın ticaret açığı geçen yıl tarihin en üst seviyesine yükseldi.

Artış, küresel bir ekonomik yavaşlama ve her ikisi de Amerikan malları için denizaşırı talebi zayıflatan ABD dolarının göreceli gücü gibi, Bay Trump'ın kontrolü dışındaki bazı faktörler tarafından yönlendirildi. Ancak genişleyen boşluk, Bay Trump'ın 1.5 trilyon dolarlık vergi indirimi ile daha da kötüleşti; bu da hükümet borçlanma ile büyük ölçüde finanse edildi ve geçen yıl yükseldiği ticaret Savaşı.

Bu, Bay Trump'ın alışılmışın dışında ekonomik politikalarından bazılarını yakalayan bir ders kitabı ekonomisidir. Ekonomistler uzun Bay Trump vergi kesintileri sonuçta Amerikalılar, ekstra nakit ile aynı hizada, daha fazla ithal mal satın azaltmak için söz verdi, O ticaret açığı alevlendirecek uyardılar.

Pekin ile yaptığı ticaret savaşı da boşluğu genişletti: altınşehir adak kurban Çin mallarına ilişkin sert tarifeler , Çin'in ekonomisini yavaşlatmaya yardımcı oldu ve bir yıl önce aynı aydan Aralık ayında yaklaşık yüzde 50 oranında azaldı.

Oregon'daki Reed College'daki bir ekonomist olan Kimberly Clausing,” tüm ülkeler ürettikleri zamandan daha fazla tükettikleri zaman ticaret açıklarını çalıştırıyorlar " dedi. “Ve vergi kesintilerini finanse etmek için ödünç aldığımızda, vergi kesintileri ve işler Yasası ile yaptığımız gibi, bu dengesizlikleri daha da kötüleştiriyoruz.”

Ticaret açığı, bir ülkenin ticaret ortaklarına ne kadar sattığı ve ne kadar satın aldığı arasındaki farktır. Bay Trump mal açığı neredeyse münhasıran odaklanmıştır rağmen genellikle, mal ve hizmet hem de içerir. Uzun zamandır ticaret politikalarının Çin ve Avrupa Birliği gibi ortakların Amerika Birleşik Devletleri'nden yararlanıp yararlanmadığına dair bir önlem olarak gördüğü bu boşluğu azaltacağına övünüyor, birkaç ekonomist paylaşıyor.

Bunun yerine, Bay Trump çelik, alüminyum, çamaşır makineleri, güneş panelleri ve Çin malları çeşitli tarifeler empoze edildiği bir yıl içinde, genel ticaret açığı $621 milyar, istanbul adak kurban 2017, ya da yaklaşık 70 milyar $yüzde 12.5 büyüdü, Ticaret Departmanı Çarşamba söyledi . Amerika Birleşik Devletleri hizmetlerde bir ticaret fazlası kaydetti rağmen, Avrupa Birliği ve Meksika ile mal ticaret açığı ithalat ihracattan daha hızlı yükseldi gibi yüzde 10'dan fazla büyüdü.