23 Mart 2019 Cumartesi

Altınşehir Adak Kurban

WASHİNGTON-özel danışman Robert S. Mueller III, adak kurban Cuma günü, Başsavcı William P. Barr'a 2016 seçimlerinde Rus müdahalesine ilişkin bir rapor verdi ve ülkeyi tüketen ve yaklaşık iki yıl boyunca Başkan Trump'a gölge düşüren yakın bir soruşturma başlattı.

Bay Barr, Kongre liderlerine bir mektupta, bu hafta sonu kadar erken özel danışmanın “asıl sonuçları” hakkında bilgi verebileceğini, aylarca beklenen bir rapor için şaşırtıcı derecede hızlı bir dönüş olduğunu söyledi. Başsavcı, “mümkün olduğunca şeffaflığa bağlı kaldı " dedi.”

Bay Barr, Bay Trump'ın “cadı AVI” olarak acımasızca saldırıya uğradığı bir soruşturmanın açık bir şekilde onaylanmasında, Adalet Bakanlığı yetkililerinin Bay Mueller'in uygunsuz veya yersiz bir adım atmasını engellemek için müdahale etmemesi gerektiğini söyledi. Bölümün düzenlemeleri, Bay Barr'ın Ev ve Senato yargı komitelerinin liderlerini mektubunda bu tür müdahaleler hakkında bilgilendirmesini isterdi.

Üst düzey bir Adalet Bakanlığı yetkilisi, Bay Mueller'in yeni iddianameleri önermeyeceğini, Bay Trump'ın veya diğer önemli figürlerin çizgiden aşağı tahsil edilebileceği spekülasyonunu sona erdirmeyi amaçlayan bir açıklama önermeyeceğini söyledi. Savcıların hazırladığı raporunda, başkanın davranışını kınadı, ona da ne temize avcılar adak kurban olsun Bay Mueller soruşturma sona erdiğini vurgulayan Bakanlığı yetkilileri ile ofis ve kapanış ... ... bir de Bay Trump eleştirenler ve savunanlar için bir soru vardı. Başkanın avukatları, raporun bir kısmını gizli tutmak için yönetici ayrıcalığını iddia edip edemeyecekleri konusunda olası bir mücadele için giriyorlardı.

[Devamı: Mueller rapor toprakları olarak, prosecutorial odak New York'a taşır .]

Bay Mueller'in Mayıs 2017'de atanmasından bu yana, ekibi, Rus operatörlerin 2016 başkanlık yarışının sonucunu nasıl sallamaya çalıştıklarına ve Trump kampanyasına bağlı herkesin wittingly veya farkında olmadan onlarla işbirliği yapıp yapmadığına odaklandı. Soruşturma, F. B. I. tarafından aylar önce başlamışken, çok kapsamlı bir Rus altınşehir adak kurban etki operasyonu ortaya çıktı, başkanın veya yardımcılarının yasadışı olarak yardım ettiğine dair hiçbir kanıt ortaya çıkmadı.

Yine de, Bay Trump'a ve çevresindeki kişilere verilen hasar kapsamlı olmuştur. Yarım düzine eski Trump Yardımcısı , çoğunlukla federal müfettişlere veya Kongre'ye yalan söylemek için suçlardan suçlandı veya mahkum edildi. Diğerleri, Bay Mueller'in bürosunun New York'ta ve başka yerlerde federal savcılara teslim ettiği durumlarda soruşturma altında kalıyor. Sanıklar ABD'ye iade edilemez, çünkü Rus istihbarat memurları veya vatandaşların beyoğlu adak kurban onlarca, üç Rus şirketleri ile birlikte, mahkemede çürümek muhtemeldir durumlarda suçlandı.