22 Mart 2019 Cuma

Chatting

Perşembe günü Londra-İngiliz milletvekilleri, sohbet ülkenin Avrupa Birliği'nden ayrılmasını ertelemeye oy verdiler, ancak Başbakan Theresa May için nadir bir zaferle, hırpalanmış hükümetinden Brexit sürecinin kontrolünü elinden alamadılar.

Kargaşa günlerinden sonra, Bayan May sadece iki oyla rahatsız etti-milletvekilleri tarafından dikkat çekici bir güç kapmak, ülkeyi limbo'da terk eden siyasi kilitlenme aylarında hayal kırıklığına uğrattı ve sadece 15 gün boyunca bloc'tan planlanan ayrılmadan önce gitti.

Daha sonra, 412'den 202'ye kadar İngiltere'nin 29 Mart'ta planlandığı gibi Avrupa Birliği'nden ayrılmayacağı anlamına gelen bir hareket için oy verdiler, çünkü Bayan May defalarca söz verdi.

Şimdi belirsiz olan şey, gecikmenin ne kadar süreceğidir. Bayan May, zaten iki şaşırtıcı yenilgiye uğramasına rağmen, sevilmeyen çekilme planına üçüncü bir oy vermeyi planlıyor.

Başbakan üçüncü bir girişimde başarılı olursa, chat o zaman kısa bir gecikme isteyecekti — en fazla üç ay — Avrupa Birliği liderlerinden. Bu muhtemelen önümüzdeki hafta Brüksel'de bir Avrupa Birliği zirvesinde kabul edilecektir.