10 Mart 2019 Pazar

Avcılar Adak Kurban

MARAWİ, Philippines — hala Marawi şiddetli kentsel altınşehir adak kurban mücadele fazla üç ay sonra ayakta evler zar zor tutuyor-dışarıdan kurşun delikleri ile pocked ve içinden ateşle kararmış.

” Bunu ne zaman bitirebileceğimizi gerçekten söyleyemem " dedi Brig. Gen. Melquiades Ordiales, Filipin Deniz Piyadeleri ile. Askerler militan savaşçıların başka bir cebini hedef aldıklarında, küçük silah ateşi ve Harç kabuğu patlamaları duyulabilir.

Moloz ve enkaz, etrafındaki caddeden süpürüldü ve bu hafta New York Times'tan üçü de dahil olmak üzere büyük bir gazeteci grubu için yer açtı.

Savaş şimdi 100 günlük işareti geçmiş, askeri basın izin vermişti ay içinde ilk kez oldu. Ve tur sıkı koreografiye rağmen , Hava saldırıları ve topçu barrajlarından derin yıkımı ya da savaşın yoğun kaldığı gerçeği gizlenmedi. Perşembe günü, üç asker öldürüldü ve 52 kişi daha yaralandı.

Marawi ve çevresindeki Mindanao Güney adasında, bir avcılar adak kurban zamanlar Filipinler'deki en büyük Müslüman çoğunluk şehri olan 200.000 kişiye ev sahipliği yaptı. Şimdi İslam Devletine sadakat iddia İslamcı militanların azalan bir grup tarafından itiraz enkazın çoğunlukla boşaltılmış bir alandır ve maliyet ne olursa olsun onları kök salmaya söz verdi Başkan Rodrigo Duterte, hükümeti tarafından.

New York Times için Marawi kredi Jes Aznar tahrip evler ve diğer yapılar


Görüntü
New York Times için Marawi kredi Jes Aznar tahrip evler ve diğer yapılar
Bu maliyet, özellikle kötü muamele görmüş bir azınlık gibi hisseden ve şimdi savaş tarafından yerinden edilmiş siviller için gaddar olmuştur. Hayal kırıklığı artıyor.

Kızılhaç'a göre, şehirden ve çevreden 300.000 kişi kavgadan kaçmış, birçoğu sadece altı mil uzakta kamplarda ikamet ediyor. Odalarını ayırmak için kurban kesim yeri bağışlanan çarşaflarla sıcak çadır içinde sıkışık, burada çoğu insan umutsuzca eve dönmek istiyor ama sıkışmış oldukları gerçeği ile kulpları geliyor.

” Sadece üç gün boyunca paketlememizi söylediler, " dedi Esnimeh Dago, 22. Marawi'de bir makyaj sanatçısıydı ve militanların saldırısının ilk gününde annesi, büyükannesi ve 1 yaşındaki oğlu ile kaçtı.

"Hükümet bize yiyecek ve bazı destek veriyor, ancak işlerimize geri dönmek istiyoruz" dedi. "Şimdi geriye gidecek bir şey yok gibi görünüyor.”