3 Mart 2019 Pazar

Antep Usulü Patlıcan Kebabı

HANOİ, Vietnam-Başkan Trump Perşembe sabahı Hanoi patlıcan kebabı bir Fransız-sömürge otel yemek odasına yerleşti olarak, Kim Jong-un, o dostluklar oddest vurdu kiminle Kuzey Kore lideri ile konuşma, zaten gergin dönüyordu.

Daha önce akşam Metropole Hotel'de bir akşam yemeğinde, Vietnam Savaşı sırasında konukların kaptığı bomba barınağından sadece birkaç metre uzakta olan Bay Kim, Bay Trump'ın büyük bir pazarlık olarak sunduğuna karşı koymuştu: Kuzey Kore, tüm nükleer silahlarını, malzemelerini ve tesislerini ekonomisini sıkan Amerikan liderliğindeki yaptırımlara son verecekti.

Bir Amerikan yetkilisi daha sonra bunu “büyük gitmek için bir öneri” olarak nitelendirdi, Bay Trump'ın kişiliğinin gücünün ve kendisinin mükemmel bir anlaşma yapıcı olarak görüşmesinin, önceki üç Cumhurbaşkanının başarısız olduğu yerde başarılı olacağını söyledi.

Ancak Bay Trump'ın teklifi esasen ABD'nin ittiği ve Kuzey'in reddettiği aynı anlaşmadı — çeyrek yüzyıl boyunca. İstihbarat ajansları onu uyarmıştı, halka açık adak kurban olarak, Bay Kim cephanelikten tamamen vazgeçmeye istekli olmayacaktı. Kuzey Kore'nin kendisi defalarca sadece yavaş yavaş hareket edeceğini söylemişti.

Ulusal Güvenlik Danışmanı John R. Bolton ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından yönetilen Bay Trump'ın kendi yardımcılarının birçoğu, toplam nükleer silahsızlanma için büyük bir pazarlık şansının neredeyse sıfır olduğunu düşündü. Bazıları, zirve toplantısının ileriye gitmesi gerekip gerekmediğini sorguladı.

Bay Trump aynı fikirde değildi. Bay Kim'in “güzel mektupları” olarak Adlandırdığını, Oval ofise gelen ziyaretçilere, dünyanın en acımasız diktatörlerinden biriyle bir ilişki kurduğuna dair kanıt olarak göstermeye başlamıştı. Beyaz Saray'da bazıları Bay Trump'ın oynandığından endişe ederken, Başkan büyülenmiş görünüyordu “hatta " aşık olduk.”

Bay Trump ve Bay Kim şirketi ayırdıkça, yaklaşık bir avcılar adak kurban yıl iyimserlik ve dalkavukluk, metropolde havuz başında, iki boş sandalye ve dikkatle hazırlanmış olan bayraklarla bir toplantı odasından adım atıldı. bir “imza töreni.”

Bay Trump ve üst düzey diplomatlar, müzakerelerin devam edeceğini umuyorlar, ancak hiçbir şey planlanmadı. Bay Kim, silah testine devam etmemeye söz verdi ve Pentagon, Güney Kore ile büyük ölçekli askeri tatbikatlar yapmaya devam ediyor .

Yarım düzine katılımcılarla yapılan görüşmelerde, Bay Trump'ın başarısız gambit'in iki yıllık tehdit, kibir ve her iki tarafın da yanlış değerlendirmesinin doruk noktası olduğu açıktır. Bay Trump, zor konuşma ve yaptırımlarla “Küçük Roket adamı " olarak adlandırmayı sevdiği adamı korkutabileceğine ikna etti, sonra aniden tersini ele geçirdi, yardımcılarını aştı ve diplomasiyi kişiselleştirdi.