24 Mart 2019 Pazar

Beylikdüzü Adak Kurban

Japonya'da Osaka Üniversitesi'nde Robotik başakşehir adak kurban uzmanı Hiroshi Ishiguro, beklediğiniz gibi birçok robot inşa etti. Ama en son onun sıradan bir robot-çalıştırmak değildir. Ishiguro'nun son kreasyonları normal insanlara benziyor. Biri orta yaşlı bir aile adamının android versiyonudur-kendisi.

Ishiguro kendi kafa derisinden silikon kauçuk, pnömatik aktüatörler, güçlü elektronik ve saç kullanarak onun mekanik doppelgänger inşa etti. Robot, orijinali gibi, ince bir çerçeveye, büyük bir kafaya, karık kaşlara ve bir gözlemci olarak “lazer ışınlarının yayılmasının eşiğinde görünen delici gözlere sahiptir."Android bir oturma duruşunda sabittir, bu yüzden laboratuardan çıkıp yiyecek getiremez. Ama bir kişi taklit yapmak: amaçlanan avcılar adak kurban ne güzel bir iş yapar.

Ishiguro sesini ve yüzünü ve kafa hareketlerini izlemek için bir kamera yakalamak için bir mikrofon kullanarak, onun bilgisayar aracılığıyla, uzaktan bu robot kontrol eder. Ishiguro konuşurken, android onun tonlamaları üretir; Ishiguro başını eğdiğinde, android aşağıdaki gibi. Bazı insan davranışları kasten bastırılmış olmasına rağmen mekanik İshiguro da yanıp sönüyor, seğiriyor ve nefes alıyor gibi görünüyor. Özellikle, Ishiguro bir sigara yaktığında, android abstains.

Ishiguro'nun araştırma alanı için mükemmel bir araçtır: insan-robot etkileşimi, robotların olduğu kadar çok insan çalışması. ” Araştırma sorum, bir insanın ne olduğunu bilmek " dedi.Osaka lokantasında siyah susam dondurmasının kaşık dolusu arasında. ”Hipotezlerim için test yatakları olarak çok insansı robotlar kullanıyorum " —insan doğası, zekası ve davranışları hakkında hipotezler.

Robotlar, İshiguro ve diğerleri, fabrikalardan günlük hayata geçmeye hazırlanıyor. Robotlar bir görevleri bir sürü ile yardım insanlar günlük ev işlerini yaparlar, yaşlılar için bakım, fizik tedavi ile yardımcı olmak, hastanelerde hastaları izlemek, öğretmek sınıfları, Starbucks kapuçino servis, bunun adı olmasıdır. Ancak bu rollerde kabul edilmesi için, robotlar makineler gibi daha az davranmalı ve daha çok bizim gibi davranmalıdır.

Araştırmacılar, tabii ki, uzun robotlar bakmak ve daha insan gibi davranmaya ilgi olmuştur. Bu konuda en önemli çabalar arasında Waseda Üniversitesi Wabot, MIT Cog, NASA'nın Robonaut, Sarcos Sarkoman, Toyota ortağı robotlar, Japonya'nın METİ HRP serisi, Sony'nin Qrio ve belki de en ünlüsü Honda'nın Asımo vardır.

Ishiguro, bu robotların hepsi mekanik görünümlü, ancak beyinlerimiz diğer insanlarla ilişki kurmak için kablolu-insan-insan, insan-Asimo değil, etkileşim için optimize edilmiştir. Bu nedenle, ATR olarak bilinen gelişmiş Telekomünikasyon Araştırma Enstitüsü International'daki çalışmalarının bir parçası olarak insanlara benzeyen robotlar inşa ediyor ve burada ziyaret eden bir grup lideri. Belirli bir bireyin bir android kopyasını tanımlamak için, İkizler için Latince olan geminus'tan sonra “geminoid” terimini icat etti. Mekanik kardeşi Geminoid Hİ-1 adını verdi.

İnsansı robotlar inşa ederek Ishiguro, Japonların sonzaikan dediklerini deşifre etmeyi umuyor - bir insanın varlığında olma hissi. Humanness duygusu nereden geliyor? Ve bu nitelikleri bir robotla iletebilir misiniz?

Bir kişinin beynini uzaktan kontrol edilen bir vücuda bu kadar yakından bağlama fikri bilim kurgu dışında görünüyor. Matriste, insanlar sanal benlikleri kontrol eder. Buna ek olarak, kontrollü cisimler Yabancı insan melezleridir. Son Bruce Willis film Surrogates, insanlar kendi yerlerinde dünyaya gönderilen robot vekilleri kontrol. Özenli izleyiciler, Ishiguro'nun ve Geminoid'in “Robotik surrogacy " In hızlı ilerlemesi üzerine bir TV haber raporunda görünen cameo rollerine sahip olduğunu fark edecekler.”

Ishiguro'nun vekilinin filmdeki kadar gelişmiş algılama ve çalıştırma yetenekleri yoktur. Ancak bu nispeten basit android bile, bir insana benzeyen bir makineyle yüz yüze geldiğimizde beynimizin nasıl çalıştığına dair ıshiguro'ya büyük bir fikir veriyor. Ayrıca, bilişsel bilim adamlarının yardımıyla operatörün beyninin nasıl davrandığını araştırıyor. Android Teleoperating garip şeyler olur o kadar sürükleyici olabilir. Sadece android'e dokunmak, içinde fiziksel bir sansasyon tetiklemek için yeterlidir, Ishiguro, neredeyse robotun vücudunda yaşıyor gibi diyor.


Fotoğraf: Makoto Ishida
Çift görmek: Hiroshi Ishiguro ve robot ikiz bir mola.
” Edebiyatın tüm Dr. Frankensteins gibi, insanlığımız ve yaratımlarımız hakkında derin, güçlü sorular soruyor ve korkutucu, ama bu sorularla yüzleşmemiz de önemlidir ve bunu kurgu alanında değil, laboratuarda yapıyor " diyor. "Makineler hakkında bir şeyler öğreneceğiz—ama kendimiz hakkında daha fazla şey öğreneceğiz.”

Hiroshi ıshiguro hızlandırıcı üzerinde stomps. Siyah Mazda RX - 8 karayolu üzerine kükrüyor, ağır metal Akrepler hoparlörlerden patlıyor. Osaka Üniversitesi'nin Toyonaka kampüsüne gidiyoruz. Ishiguro, siyah bir kemer, çorap ve ayakkabı ile birlikte havacı güneş gözlüğü, siyah polyester pantolon, siyah bir gömleğin üstünde siyah bir yelek giyiyor.

” Bana soru sor, " diyor, gözleri yolda sabit.

Hep siyah giyip giymediğini soruyorum.

"Neden elbiselerini değiştiriyorsun?"diyor. "Adını değiştiriyor musun “ Peki neden elbiselerini değiştiriyorsun? İsim kimlik. Yüz kimlik. Ama [görünüm] çoğunluğu elbiselerini geliyor. Kıyafetlerinizi değiştirmemelisiniz. Kabul ediyor musun?”

Tüm siyah kıyafetlerin yaz aylarında biraz sıcak olabileceğini öneriyorum.

” Klimalarımız var " diyor. “Bir sonraki soru.”

Bir akademik için, Ishiguro çılgınca bir varoluş yaşıyor. Dört laboratuarda çalışıyor, bazı 50 öğrenciyi denetliyor, Robotik bir başlangıçtan oluşan bir cofunder ve sürekli olarak dünya çapında konferanslara gidiyor. Kendisinin bir kopyasına ihtiyacı olmasına şaşmamalı.

46 yaşındaki ıshiguro, bir petrol ressamı olma fikrini terk ettikten sonra on yıldan fazla bir süre önce robotlar oluşturmaya başladı. Bir araya getirmesine yardımcı olan ilk robotlardan biri olan Robovie, kollu bir çöp kutusu gibi görünüyordu. Çalıştığı başka bir robot, Mitsubishi Heavy Industries tarafından geliştirilen Wakamaru, büyümüş bir böceğe benziyordu. İnsanlar bu robotlar tepkiler, bu önemli görünümü iletişim nasıl düşünerek onu aldım. Ve yine de, bağlantı düzgün bir şekilde araştırılmadığını fark etti.

Gerçekten de, bazı tahminlere göre, endüstriyel ve hizmet robotlarının dünya nüfusunun yaklaşık 8.5 milyon olduğunu düşünün. Bu, imalat robotları, paletleme robotları, cerrahi robotlar, bomba imha robotları, sağım robotları, et işleme robotları, sualtı ve hava robotları, bazı 4 milyon ev elektrikli Süpürgeleri ve Louvre'un cam piramidini temizleyen robotları içerir. Bu, robot köpekleri, dinozorlar, mühürler ve diğer robot oyuncaklarının geniş çeşitliliği hakkında hiçbir şey söylemez. Yararlı ya da en azından eğlenceli donanım oldukça güzel bir grup. Yine de, bilim kurgusunun geleceğe söz verdiği robotlarla uyuşmuyor—Astro Boy, C-3po, Data, Rosie, David, altı numara. Bugünün robotları görünüşte diğer cihazlara daha yakındır. Ve en iyileri bile çok iyi bir şirket değil.

Birçok robotist bunun değişeceğine inanıyor. Bize yardımcı olacak, bizimle konuşacak, hatta bizi önemseyecek robotların vizyonları var. Sosyal robotlar MIT, Carnegie Mellon, Georgia Tech ve başka yerlerde laboratuvarlarda hayata geliyor. Kimse robotlar ne tür önemli uygulamalar olacak henüz bilmiyor olsa (robotistler terim “katil uygulaması”, anlaşılır önlemek), yakında aramızda olabilir.

Ama bizim gibi görünmek zorunda mı?

bir
Fotoğraf: ATR Akıllı Robotik ve iletişim Laboratuvarları
Perde arkasında: Ishiguro sesini ve yüz ifadeleri yakalar bir bilgisayar kullanarak onun android teleoperates.
İnsan gibi androidlerin iyi bir fikir olup olmadığını, hatta gerekli olup olmadığını sorgulamak için konuştuğum bazı robotistler. Ishiguro'nun bağlı olduğu kurumlarla işbirliği yaptığı için adlandırılmamasını isteyen bir araştırmacı, Geminoidin “çok ikna edici değil—ve biraz ürpertici " olduğunu söylüyor.” Bazı gösterilerde, Android'in gözlerini ve dudaklarını zar zor hareket ettirdiğini, katatonik göründüğünü belirtiyor. YouTube'da birçok yorumcu Geminoid “scary” ve “freaky " videolarını çağırıyor."Teknoloji blog Gizmodo robot cehennemden 10 ürpertici makineler “listesinde android Dahil.”

Ishiguro şaşkın. Bazı durumlarda robotunuzun bir kişiye benzemesine gerek olmadığını veya istemediğinizi kabul eder. Tekerlekler üzerinde bir daire daha iyi bir iş yapabilir eğer evinizi vakum için bir android gerekmez. Ve yaşlı bir kişinin küvetten çıkmasına yardımcı olan Robotik bir asistan muhtemelen bir insan yüzünü spor yapmamalıdır.

Ayrıca, insanlar başka bir insana benzediğinde bir robotla daha iyi bağlantı kurabilse de, nüansları yanlış aldığında daha çok bir zombi veya animasyonlu bir ceset gibi görünebilir. Japon Robotik Uzmanı Masahiro Mori, bu inişi ürpertici olarak adlandırdı, çünkü gerçekçi bir görünüm yaklaştı ancak elde edilmedi, "esrarengiz".”

Ishiguro, kreasyonlarının revülsiyona neden olabileceği ihtimalinin, onları hayal ettiğim gibi geleceğin robotlarını inşa etmeye çalışmaktan " alıkoymayacağını söylüyor.” İnsan görünümlü robotların, insanların etkileşime girmesi için doğal bir arayüz olduğuna ve esrarengiz vadi fikrinin insanların robotlara tepkilerini açıklamak için çok basit olabileceğine inanıyor. Daha fazlasına maruz kaldığımız ve gelecekte bakımımız ve diğer ihtiyaçlarımız için onlara güvendiğimiz için gerçekçi androidleri kabul etmeye gelebiliriz.

Ya da phie Ambo'nun 2007 belgesel mekanik aşkına koyduğu gibi, " Eğer insanlara kısa olursak, neden biraz yapmıyoruz?”

Ishiguro'nun yönlendirdiği Osaka Üniversitesi'nin Akıllı Robotik laboratuvarının dışında duruyoruz. Bu bir pazar, laboratuvar boş ve kilitli kaldık. Ishiguro giriş kilidi kodunu hatırlayamıyorum ve bir meslektaşım ile telefonda. Kapı nihayet açıldığında, büyük ve küçük Robotik yaratıklar her yerde-ve bana doğru bakıyor gibi görünüyorlar. Köşedeki küçücük bir android hakkında soruyorum.

Ishiguro,” bu kızımın kopyası " diyor. 2001 yılında inşa edilen ve Repliee R1 olarak adlandırılan robotun 4 yaşındaki kızına dayandığını açıklıyor. Kafasında dokuz DC motor, protez Gözbebekleri ve silikon cildi vardır. Ishiguro, göz kapaklarının doğal görünmediğini ve sadece ağız hareket ettiğini söylüyor, bu yüzden robotun yüz ifadeleri çok fazla değişemedi. Boyun döndüğünde, vücuttaki sertlik eksikliği robotun sallanmasına neden olur. İnsanlar onlara garip, ürkütücü bir his verdiğini söyledi. Bu, robotun ana şablonunu içerir-Ishiguro'nun kızı.

” Çok korktu, “diyor ve neredeyse ağladı."Çiftine ısınana kadar birkaç toplantı aldı.

Elbette Ishiguro, esrarengiz vadinin uçuruma bakıyor olmalı. Tepkisi, daha iyi bir android oluşturmak için chasm üzerinde uçan bir sıçrama denemekti. Bu sefer bir yetişkinden sonra modelledi. Ishiguro bana sonucu gösteriyor.

” Bu Repliee Q2, " diyor bana, neredeyse bir arkadaş tanıtıyormuş gibi. Robot uzun altın kahverengi saçlı, parlak dudaklar, mükemmel cilt ve onun minyon vücuda gömülü 42 pnömatik aktüatörler vardır. Bir tabure üzerinde tünemiş, o-er, android - kendisi hakkında konuşmak ve Disney melodileri söyleyebilir. Ishiguro, animatroniklerle önemli deneyime sahip olan Robotik firması Kokoro'nun yardımıyla inşa etti. Kokoro mühendisleri ve Ishiguro'nun ekibi, bir kadının yüz ifadelerini çoğaltmak, yanıp sönmek ve el hareketlerini çoğaltmak için özellikle çok çalıştı. Ve nefes alma ve ince kafa seğirmesi gibi istemsiz hareketleri simüle etmek için yazılım yazdılar.

Ishiguro,” tüm insanlar bunlara sahip “diyor, " ölmedikleri sürece.”


Fotoğraflar: Sol, ATR Akıllı Robotik ve iletişim Laboratuvarları; Sağ: Yoshikazu Tsuno / AFP / Getty Images
Replicants: Ishiguro'nun gerçekçi androidleri, kızının [sol] ve bir TV habercisinin [Sağ] bir kopyasını içerir.
Aichi'deki 2005 Dünya Fuarı için, Ishiguro, ünlü bir Japon newscaster, Ayako Fujii'nin kopyasını kopyalayarak yüzü değiştirdi. Ziyaretçiler Robotik taklitçiyle konuşmak için dizildi.

"Yaşlı bir beyefendi geldi ve sordu,' android nerede? Indianapolis'teki Indiana Üniversitesi–Purdue Üniversitesi'ndeki Android Science Center'ın eski bir Ishiguro işbirlikçisi olan Karl MacDorman ve şimdi Direktörü” ve hemen yanında duruyordu " diyor. "Androidler Darwinian düğmelerine basabilir—beynimizin nasıl çalıştığını incelemek için mükemmel araçlardır.”

Birçok açıdan başarısına rağmen, bu android ciddi bir sorun ortaya çıkardı. Yapay zeka teknikleri, bir konuşmayı sürdürme yeteneği gibi günlük insan davranışlarını çoğaltmak için çok ilkel kalır. Böylece robot canlı bir görünüm İnsan teslim olabilir fazla beklenen aldatıcı: kanıtladı.

Ishiguro, soruna dikkatli bir şekilde yansıdıktan sonra odağını otonom androidlerden teleopere olanlara kaydırmaya karar verdi. Bunun için, gerçek bir kişinin bir kopyasıyla başlayacağını, güvenebileceği ve uzun, sıkıcı deneylerde kobay olmaya istekli olacağını düşündü. Kendini yeniden üretirdi.

Repliee Q2 ile yaptığı şey üzerine inşa edilen Ishiguro, Geminoid'e daha fazla aktüatör ekledi: yüzdeki 13, gövde içinde 15 ve kollarda ve bacaklarda 22. Ekibi bedeninin mükemmel bir kopyasını yapmak için bir döküm kullandı. Daha ince hareketler oluşturmak için vücut kontrol yazılımını geliştirdiler ve Geminoid'in dudaklarını operatöre senkronize etmek için bir bilgisayar görüş sistemi geliştirdiler.

Peki insanlar nasıl tepki verdi?

Geminoid tamamlanmasından bu yana üç yıl içinde, Ishiguro gönüllüler, meslektaşları ve öğrencilerin yanı sıra eşi ve kızı onlarca kullanarak android test etti. Kontrollü deneylerde, insanların ilk başta huzursuz hissedebileceğini, ancak hızlı bir şekilde uyum sağladığını ve çoğunun ailesiyle doğal bir konuşma yapabildiğini gözlemledi. Kimse korku içinde çığlık atan android'den kaçmadı. Bu Geminoid çocuklar oyun oynamak için istekli olduğunu, ve evcil hayvan sahipleri sözsüz motiflerinin tespit özellikle yetenekli olduğunu iyi bir satıcı olarak hareket edebileceğini de gösterdi.

Onun ana sonucu, birçok durumda insanların Geminoid'e diğer bireylere yaptıkları gibi tepki vermesidir. Dahası, onu tanıyan insanlar, Ishiguro, kişiliğini ve otoritesini yaşayabileceğini söylüyor: android, mükemmel olmasa da, sonzaikan'ı —varlığını-iletebildi.

Ishiguro'nun çalışmalarına aşina olan Georgia Tech'te Robotik profesörü Andrea Thomaz,” laboratuvarındaki androidlerin yörüngesine geri bakmak için ilerleme çarpıcı " diyor. Androidler üzerindeki ve diğerlerinin çalışmaları hakkında heyecan verici bir rol, " her düzeyde insan davranışını daha tam olarak anlamaya zorlar.”

Ishiguro için, bir robot klonuna sahip olmak, aynı anda iki yerde olmak gibi pratik kullanımlara sahiptir. Geminoidin çoğu zaman Kyoto'da Osaka'dan bir saatlik sürüş mesafesinde ATR'DE bulunur, Bu nedenle Ishiguro robotu orada toplantılara katılmak için kullanır.

” Çok uygun " diyor bir gülümseme ile. "Sorun şu ki, Geminoid'i kullanırsam ATR'DEN maaş alamıyorum. Bu yüzden hala beni oraya götürüyorlar.”

Gece geç oldu ve Ishiguro Osaka Üniversitesi laboratuvarında oturuyor. O Linz, Avusturya bir kafede 9000 kilometre uzanmanız Geminoid, teleoperating. Android ars Electronica festivalinin bir parçası olarak var. Ishiguro, robotu fark eden bir grup çocukla sohbet ediyor. Sonra bir çocuk Android'in yüzünü dürtüyor.

"Yahh, yüzüme dokunma," diye bağırıyor Ishiguro. Çocukları güldürüyor.

Ama az önce olanlar oldukça derindi. Ishiguro, çocuğun robotun yüzünü dürttüğünde, yanağında bir karıncalanma hissettiğini söylüyor-yüzüne hiçbir şey bağlanmamış olsa bile. Bir an için, Ishiguro'nun beyni vücudunu başka bir şey için karıştırdı—Avusturya'da.

Ishiguro bunu birçok kez farklı ayarlarda yaşadı, hepsi aynı sonuçla: dokunma gerçekmiş gibi hissediyor. Fenomenin kısmen çocuğun başının ve dudaklarının kendi başına senkronizasyonunu gözlemlemekten kaynaklandığına inanıyor. Ishiguro Geminoid'i kullandığında, robotun görüş alanını ve yüzünü gösteren harici kameralardan video görür. Ishiguro'nun beyni, robotu kendi vücudunun bir uzantısı olarak tedavi etmeye başlar.

Daha da şaşırtıcı olan Ishiguro, diğer insanların Geminoid'i teleoperate zaman, bir süre sonra onlar da “hayalet poke " yaşayabileceğini söylüyor.” Bu, bir Android'in vücudunu kendi başınıza düşünmeniz için size benzemek zorunda olmadığı anlamına gelir!

Geminoid projesine Dahil Olmayan Galler'deki Cardiff Üniversitesi'nde psikoloji profesörü Peter W. Halligan, fenomenin "büyüleyici sesler" olduğunu söylüyor.” Olası bir açıklama, insanların hem bir konuya dokunulduğunda hem de aynı konuya dokunulduğunda ateş eden ayna nöronlarına sahip olmasıdır. Normal durumlarda, sansasyon bastırılır. Beyni kandıran bir robot teleoperating eylemi mi?

Gerçekten de, beyin, algılama organlarımızın kendisine gönderdiği sinyallerde birçok boşluk doldurur ve düzenleme duygumuz çoğu insanın düşündüğünden daha yumuşaktır. Son zamanlarda, İsveçli araştırmacılar, bazı görsel ipuçlarıyla sunulduğunda, kafa monte edilmiş görüntüler giyen konuların diğer insanların bedenlerini veya bir mankenini kendi başlarına yaşayabileceğini gösterdi.

Ishiguro, fenomeni araştırmak için bilişsel bilim adamlarıyla işbirliği yapıyor. Geminoid dürtüldüğünde operatörün kafasının içinde ne olduğunu bulmak için beyin taramalarını kullanmayı planlıyor. Sonuçlarının insanlara robot cisimlerine kolayca uyum sağlayabileceğini göstereceğine inanıyor.

Her birimizin gelecekte bir geminoid olup olmayacağı görülecektir. Ancak gerçekçi androidler zaten İshiguro'ya yardım ediyor ve diğerleri insan-robot etkileşimindeki bazı acil soruları keşfediyorlar. İnsanlar robotlardan ne bekliyorlar? Hangi sosyal davranışları sergileyecekler? Ve nasıl onların görünümünü doğru alabilirim? Önümüzdeki yıllarda, araştırmacılar sosyal robotlar yeni nesil oluşturmak için tasarım ilkeleri ile gelip bu soruları cevaplamak zorunda kalacak.

Ishiguro, onun adına, Robotik telepresensin önümüzdeki on yıl içinde büyük bir iletişim aracı olacağına inanıyor. Sonunda, insansı robotlar, sadece fabrika otomasyonu için değil, emek tasarrufu sağlayan cihazlar olarak değil, birinin fiziksel varlığı için değiştirmeler olarak topluma gerçekten entegre olacak. Androidlerin o kadar gelişmiş olabileceği bir gelecek ki onları kendimizden ayırt edemiyoruz, Ishiguro'yu korkutmuyor.

"İnsanlık her zaman insan yeteneklerini makinelerle değiştirmeye çalışıyor. Bu bizim tarihimiz " diyor. "Ben de aynı şeyi yapıyorum. Özel bir şey değil.” beylikdüzü adak kurban Bu makale başlangıçta baskıda “kendisinin bir kopyasını yapan adam " olarak ortaya çıktı .”