19 Mart 2019 Salı

Avcılar adak kurban

Kaliforniya'nın en avcılar adak kurban büyük yardımcı programı olan Pacific Gas & Electric, son yıllarda yüzbinlerce dönüm alanı tahrip eden orman yangınlarından sorumlu. Birkaç ölümcül kanıtladı.

En büyük yangınlardan biri, PG&E'nin sürdüremediği bir ağacın güç hatlarından birine çarptığı 2015'te Sacramento yakınlarında başladı.

Yangın 70.000 dönümlük kapalı. İki kişi öldü.

2017 yılında, ağaçlar çeşitli yerlerde PG&E güç hatlarına çarptığında Napa bölgesinde dört yangın patladı.

Bu yangınlardan bazıları diğerlerine besleniyor. Toplamda, 100.000 dönümlük ve 1.475'den fazla yapı yandı.

Geçen yıl, Cennetin adak kurban yakınında, canlı bir tel, PG&E'nin “yararlı hayatını " gördüğü çeyrek yüzyıl geçmiş bir kuleden kurtuldu.”

Takip eden şey yaklaşık 14.000 evi yok etti ve 85 kişiyi öldürdü. Kaliforniya tarihinin en yıkıcı orman yangını oldu.

PG & E , kar
lehine Kaliforniya
Yangın risklerini
nasıl göz ardı etti
Ivan PENN tarafından, PETER EAVİS ve James GLANZ
-KEİTH COLLİNS ve JUGAL K. PATEL tarafından
Mart 18, 2019

Kule 27/222 Sierra Nevada foothills, 18 ABD başkanları ile dayandı çelik bir hunk yaklaşık 100 metre boyunda tezgahlar. Desteklediği iletim hatları, elektriğin Kaliforniya'nın çoğuna akmasını sağlar.

Kasım sabahı. 8, canlı bir tel kavrama serbest kırdı. Hat üzerinde tek bir müşteriyi etkileyen bir elektrik kesintisi oluştu. Ancak 15 dakika sonra yakınlarda bir yangın gözlemlendi. Saat içinde alevler bölgeyi yuttu, sonuçta 85'i öldürdü ve Cennet kasabasını yok etti.

Ekipman devletin en büyük yarar, Pasifik gaz ve elektrik aitti. Şirketin eleştirmenlerine, kule ve güvenlik açığı kırık bir güvenlik kültürünü yansıtıyor.

2015'ten bu yana Kaliforniya'daki 10 en yıkıcı yangından beşi PG & E'nin elektrik şebekesine bağlı. Düzenleyiciler, birçok Yangında, PG&E'nin devlet yasasını ihlal ettiğini veya ekipmanını daha güvenli hale getirmek için daha fazla şey yapabileceğini bulmuşlardır.

Paradise fire'de şüphelenilen başarısızlıktan çok önce, şiddetli rüzgarlarla bilinen bölgedeki PG & E yapılarının bazılarının çökme riski altında olduğunu belirten bir şirket. Bir kulenin korozyonunun o kadar şiddetli olduğunu ve kuleyi onarmaya çalışan mürettebat olduğunu bildirdi. Şirketin kendi kuralları kuleyi 27/222'yi çeyrek yüzyıl boyunca yararlı hayatının ötesine koydu - ancak kule kaldı.


Kule 27/222. Yardımcı uzmanlar, Pacific Gas & Electric'in bu kadar uzun süre durmasına izin verdiği konusunda incredulous olmuştur. New York Times için Max Whittaker
Ocak ayında, şirket wildfire yükümlülüklerinde 30 milyar dolardan fazla karşı karşıya kalabileceğini söyleyerek iflas koruması istedi. Mali durumu, bir sonraki orman yangını mevsimi için hazırlıklarını engelleyebilir ve hava koşulları yangın riskini arttırdığı için bile ötekileri engelleyebilir.

Stanford Üniversitesi'nde iklim ve enerji politikası programı Direktörü Michael W. Wara ve wildfires maliyetini inceleyen bir devlet Komisyonu üyesi olan Michael W. Wara,” bunun için bir iklim değişikliği bileşeni var " dedi. "Ama aynı zamanda yönetimin başarısızlığı ve vizyonun başarısızlığı da var.”

Devlet, San Diego gaz ve elektrik bir diğer önemli yarar, yangın riskini azaltmak için son yıllarda hava istasyonları, kameralar ve uydu teknolojisinin yüzlerce ekledi. PG & e şimdi yetişmeye çalışıyor.

Wildfires ötesinde, PG & e güvenlik sorunları daha geniş bir geçmişi vardır. Bir pg&e gaz boru hattının 2010 patlaması sekiz kişiyi öldürdü ve bir banliyö mahallesini yok etti ve eyalet ve federal yetkililere PG & E'nin güvenlik uygulamalarını soruşturmalarını istedi. Düzenleyiciler nihayetinde 1.6 milyar dolar para cezasına çarptırıldı ve federal bir jüri, bir boru hattı güvenlik yasasını ihlal etmekten ve soruşturmayı engellemekten suçlu bulundu. Şirket hala mahkeme denetimli gözetim altında.

PG & e yöneticileri, şirketin hata yaptığını kabul eder. PG&E'nin geçici Genel Müdürü John Simon,” değişim çağrılarını duyduk ve kaynaklarımızı sistemimiz boyunca risk azaltma ve güvenliği geliştirme konusunda odaklanarak harekete geçmeye kararlıyız " dedi.

Ancak Gov. Gavin Newsom, şirketin kaydının sözlerini ciddiye almayı zorlaştırdığını söyledi.

Bay Newsom, bir röportajda” sadece tekrar tekrar teslim edildi, yalan söylediler, manipüle ettiler veya halkı yanılttılar " dedi. "Güvenilir olamazlar.”

Kusurları bulmak, ancak bunları düzeltmemeyi seçmek

Pulga, Calif kasabasının dışında bir PG&e iletim hattının altında kırık bir izolatör. New York Times için Max Whittaker
Iris Natividad ve 28 yıllık ortağı Andrew Downer, on yıl boyunca bir antika işi ve Bay Downer'ın 80.000 parçalı antika mermer koleksiyonu olan bir cennet evinde geçirmişti. Bayan Natividad, Bay Downer ona telefonla, Pulga kasabasında bir ateşin görüldüğünü ve yoluna gittiğini söylediğinde buradaydı.

Pulga yeterince uzak görünüyordu - yaklaşık 20 dakikalık bir sürüş - gerekirse kaçmanın zamanı olurdu. Ama 30 dakika sonra, alevler bir mil ötedeydi ve 54 yaşındaki bir ampute olan Bay Downer'ı tahliye edecek kimse yoktu.

Bayan Natividad,” bugün ölmek için iyi bir gün olabilir " dedi. Bay Downer ve hizmet köpeği Labrador öldürüldü.

Devlet, Kaliforniya'nın şimdiye kadarki en ölümcül olan kamp ateşi olarak bilinen yangının soruşturmasını bitirmedi. Ancak şirket son zamanlarda ekipmanının muhtemelen nedeni olduğunu söyledi. Ve yardımcı uzmanlar, PG&E'nin Tower 27/222'in bu kadar uzun süre durmasına izin verdiği konusunda inanılmazdı. Şirketin eleştirmenleri, yardımcı programın kuleyi değiştirmek ve ratepayers'tan maliyeti kurtarmak için devlet düzenleyicilerinden kolayca onay alabileceğini söylüyor.

Catherine Sandoval, elektrik direkleri ve kuleleri geliştirilmiş bakım için iterek olmuştur eski bir Kaliforniya regülatörü” bazı insanlar başarısızlığa ekipman çalıştırmak inanıyoruz". "Para kazanmak için’ başarısızlığa koşmaya' inanıyorlar. Bu başarısızlığa çalışma tehlikesidir.”

Aralık 2012'de, aynı esnada beş diğer yaşlanma Kulesi, Caribou-Palermo hattı, bir fırtınada çöktü. Temmuz 2013'te, PG&E'nin o zamanlar düzenleyici işler Başkan Yardımcısı Brian Cherry, devlet düzenleyicilerine şirketin beş düşmüş kulenin yerini alacağını ve bir tane daha 27/222 değil.

İflas davalarında ortaya çıkan bir 2014 şirket e-postası, “başarısız yapıların olma olasılığı yüksek " dedi."Ancak PG & e, yapılar başarısız olursa, neden muhtemelen bir orman yangını riskini önleyen ağır yağmur olacağını belirledi. PG & e bu hafta söz konusu yapıların o zamandan beri değiştirilen geçici ahşap direkler olduğunu söyledi.

Nisan 2016'da, PG&e düzenleyicilere başka bir talep yaptı: Caribou-Palermo hattına taze teller takmak. Ancak şirket, hattın kalan yaklaşık asırlık kulelerinin hiçbirinin yerini alamayacağını söyledi.

O Ekim, çizgideki bir kafes kulesinde boyama çalışmaları sırasında, bir sözleşme işçisi kendisini yeniden konumlandırırken yakaladığında bir J kanca adı verilen bir donanım parçası kırıldı. Bir PG&e raporu, işçilerin, resmin nedeni olan korozyonun, “bu kuleler üzerinde çalışan ekiplerin dikkatli olmaları gereken bir problemden yeterli olduğunu belirlediğini söyledi.”

Şirket, kulenin 27/222'lerden farklı bir tasarıma sahip olduğunu söyledi. Ancak, yaşı göz önüne alındığında neden 27/222'nin yerini almadığına dair yorum yapmaz. Bakım ve onarım konusunda karar verirken birçok faktör olarak kabul edildiğini söyledi.

'Her şeyin üzerinde alt satırda bir odak’

San Francisco banliyösünde bir 2010 boru hattı patlaması sekiz kişiyi öldürdü ve bir mahalleyi yok etti. Paul Sakuma / Associated Press
Bir San Francisco banliyösü olan San Bruno'daki ölümcül 2010 gaz boru hattı patlaması, PG & E'nin iki yıllık bir dönemde ikinci oldu. Takip eden soruşturma ve dava, şirketin uygulamalarının ve önceliklerinin endişe verici bir resmini üretti.

Mahkeme ifadelerinde çalışanlar, denetçilerin şirketin hatalı analiz ve eski ekipman kullanımı hakkındaki endişelerini düzenli olarak göz ardı ettiklerini söyledi. PG&E'Yİ düzenleyen devletin Kamu Hizmetleri Komisyonu, şirketin güvenlikten daha fazla karla ilgilendiği sonucuna vardı.

Komisyonun güvenlik ve uygulama bölümü 2012'de PG & E'nin gaz ve iletim gelirlerinin patlamaya yol açan on yılda 224 milyon dolar toplamaya yetkili olduğunu aştığını buldu. Ancak sermaye harcamaları, 1997 ve 2000 yılları arasında yetkili bütçesinden 93 milyon dolara düştü. PG & E ayrıca, operasyonlara ve bakımlara gerekenden daha az harcadı.

"Her şeyin üzerinde alt satırda çok fazla odak vardı: ‘bu çeyreği rapor edebileceğimiz kazanç nedir?'"Mike Florio, 2011 ile 2016 arasında bir kamu hizmetleri Komiseri söyledi. "Ve bakım tarafında işler gerçekten sıkıldı.”

Patlamadan beş yıl sonra, bir PG & e hattı, 70.000 dönüm üzerinde kavrulmuş, iki kişiyi öldüren ve yaklaşık bin ev ve diğer binaları yok eden Butte ateşine başladı.

Devlet müfettişleri, işçilerin PG & E için bir ağaç standını temizlediğinde, bir güç hattına üflenecek kadar zayıf bir gri çam maruz kaldıklarını bilmeleri gerektiğini söyledi. Sept. 9, 2015, güçlü rüzgarlar yangını ateşleyerek o ağacı çizgiye attı.

Devlet yetkilileri ayrıca, PG & e ekipmanını, 2017'de şarap büyüyen Napa ve Sonoma ilçeleri de dahil olmak üzere Kuzey Kaliforniya'dan koparılan 21 büyük yangından 17'sini başlattığı için suçladı.

Devlet düzenleyicileri tarafından yaptırılan bir 2017 raporu, PG&E'nin genellikle sadece bir felaketten sonra iyileştirmeler yaptığını belirledi. NorthStar Consulting tarafından üretilen rapor, şirketin iletim ve dağıtım tarafının gaz ve enerji üretim bölümlerinden daha az sağlam güvenlik politikalarına sahip olduğunu da buldu.

Bonuslar düşmüş telleri azaltmakla bağlantılıydı, ancak politika sürmedi

Santa Rosa, Kaliforniya'daki evleri ve arabaları hasar gören bir yangından kalıntılar. Ekim 2017'de. Justin Sullivan / Getty Images
San Bruno gaz patlamasından sonra düzenleyici ve yasal baskı altında PG&E, güvenliği öncelikli olarak yükseltmek için adımlar attı. 2012 yılında şirket, düşen enerji hatlarının sayısını en aza indirgemek için yöneticilerin yıllık bonuslarının bir kısmını birbirine bağlamaya başladı.

Ancak şirket, tellerin sayısının 2016'da yaklaşık yüzde 30 oranında atladığını bildirdikten sonra, bonusları hesaplamaya yardımcı olmak için bu önlemi kullanmayı bıraktı.

PG & e, elektrik hatlarının kontrol ve yükseltmelerinin yanı sıra kendi yönetim çabalarını izleyen bir kriter kullanmaya başladı. Şirket, yeni istatistiğin düşen tellerin sayısını azaltmaya yardımcı olduğunu söyledi.

Değişiklik, PG&E'nin şirketin elektrik operasyonlarının eski başkanı olan yeni bir yönetici olan Geisha J. Williams'ı kurmasıyla geldi. Hafta sonra, 2017 Mayıs ayında, şirketin yatırımcıların iyilik kazandı aynı yıl içinde kar artışı, ikinci, onayladı.

2017 Ekim yıkıcı yangınlar sonra, Bayan Williams ayrıntılı adımlar şirket daha yangınları önlemek için alınması, yangın riskini hatları yakınında yeşillik ele nasıl geliştirilmesi yüksek ve ne zaman elektrik hatlarının devre dışı bırakılması gibi.

Ancak Bayan Williams, yanlış bir şey yapmadığında şirketin sık sık yangınlardan sorumlu tutulduğunu söyledi. O işletmelerin ihmal hareket olmasaydı bile kendi ekipman kaynaklanan hasar sorumlu şirketleri düzenlenen bir Kaliforniya yasal ilkesine nişan aldı, ve PG&e hüküm değiştirmek için düzenleyiciler, milletvekilleri ve Mahkemeleri zorluyordu söyledi. Geçen Mart ayında bir endüstri konferansında, "şu anda bizim için en önemli şey" olduğunu söyledi.”

Şirket istediği her şeyi alamadım iken, California yasama elektrik oranlarını yükselterek orman yangını yükümlülüklerinin maliyetinin bazı telafi etmek için yardımcı izin Eylül ayında bir yasa geçti. Ancak bu yasa, 2018 wildfires'e hitap etmedi ve on milyarlarca dolarlık hasardan sorumlu şirketi terk etti.

Ocak ayında, iflas dosyalama kararı ile Bayan Williams şirketi terk etti. Bu makale için yorum taleplerine cevap vermedi.

Kendi yangın felaketinden sonra, başka bir yardımcı program bir güvenlik yenilikçisi oldu

San Diego Gas & Electric Meteoroloji program Yöneticisi Chris Arends, şirketin merkezinde bir orman yangını etkinlik modelinin önünde. New York Times için John Francis Peters
Devlet yetkilileri, PG&E'nin hedeflemesi gereken şey için Kaliforniya'da başka bir yerde iyi bir şablon olduğunu söylüyor: San Diego Gas & Electric'in uygulamaları.

San Diego yardımcı programı, PG&e'den daha küçük olan, ancak yüksek yangın riski altındaki alanlarda havai hatların daha yüksek bir oranına sahip olan servis bölgelerindeki her yardımcı kutup ve iletim kulesinde veri tutar. Connecticut büyüklüğünde bir alanda sıcaklık, nem ve rüzgar hızlarını izlemek için yaklaşık 177 istasyon kullanır ve 100 yüksek çözünürlüklü kameradan video kaydeder. Çimlerin ne kadar yeşil veya kuru olduğunu izlemek için uydular kullanır ve yangınları çabucak söndürmek için devletin en büyük su damlayan helikopterini kullanır. Veri yüksek bir orman yangını tehdidini gösterdiğinde, yardımcı program s gücünü keserome alanları.

San Diego Gas & Electric, sakinleri 2007'de yıkıcı bir orman yangına neden olduğu için dava açtıktan sonra yangın önleme çabalarını yükseltti. Son yıllarda, PG&e'den çok daha az yangıntan sorumluydu. “ateşlemeyi azaltmak için elimizden geleni yaptığımızdan emin olmak istiyoruz” dedi.

Sumeet Singh, toplum orman yangını güvenliği için PG&E Başkan Yardımcısı, yarar yerine yeni güvenlik politikaları koyarak olduğunu bir röportajda, sık sık San Diego'nun yaklaşımını kullanarak söyledi. Bunlar, kutupların ve kulelerin zemin ve helikopter denetimlerini ve hava izleme sistemlerini içerir.

Ancak PG & E'nin iklim değişikliği nedeniyle yokuş yukarı bir görevi olduğunu öne sürdü. Birkaç yıl önce az ya da hiç hasara neden olacak ekipman arızalarının şimdi binlerce dönümlük yanan yangınları başlattığını söyledi çünkü Kaliforniya ormanları çok daha yanıcı hale gelmişti.

Kaliforniya'daki orman yangınları riski açıkça yükseldi, ancak enerji şirketleri ve eyalet ve federal yetkililere uzun zamandır danışan Robert McCullough, PG&E'nin yıllar önce San Diego'nun liderliğini takip ettiği çok daha az yıkıcı yangın olacağını söyledi.

"Güvenlik eksikliği kültürü benim görüşüme göre benzersizdir" dedi.

Not: 2017 yılında Napa bölgesinde gerçekleşen yangınları gösteren haritada, tüm ateşleme noktaları gösterilmez, Pasifik gazı ve Elektriğinin devlet yasasını ihlal ettiği tespit edilmemiş yangınlar gösterilmez. / Grafik kaynakları: Amerika Birleşik Devletleri jeolojik araştırma ve ormancılık ve Yangın Koruma Kaliforniya Bölümü.

Daha fazla NYTimes.com
Reklam

1 MAKALE KALAN
GİRİŞ YAP