22 Mart 2019 Cuma

Altınşehir Adak Kurban

Perşembe günü Brüksel — Avrupa Birliği liderleri adak kurban Başbakan Theresa May ve İngiliz Parlamentosu birlikte hareket almak için daha fazla zaman vermek amacıyla bloğun İngiltere'nin başgösteren çıkış için son tarihini uzatmak için kabul etti.

Perşembe günkü anlaşma, 29 Mart'ta İngiltere tarafından düzensiz ve muhtemelen kaotik bir ayrılma olasılığını etkili bir şekilde ortadan kaldırmıştır. Yine de bu sadece birkaç hafta sonra bir olasılık olmaya devam ediyor.

Zor ve bazen tutkulu görüşmelerin saatler sonra, liderler önümüzdeki hafta Bayan May zaten ezici değil, bir kez ama iki kez reddetti blok, terk etmek planını kabul etmek parlamentoda milletvekilleri ikna eğer İngiltere'nin Çıkış Tarihi 22 Mayıs'a geri itilir karar verdi.

Milletvekillerini planını kabul etmeye ikna edemezse, Bayan May, 12 Nisan'a kadar Avrupa Birliği'nden çıkmada daha kısa bir gecikme yaşayacaktır. Ancak, süreç bilindiği gibi Brexit'in daha temel bir yeniden düşünülmesi için daha fazla zamana ihtiyacı olduğuna karar verirse, İngiltere bloğun içinde daha uzun süre kalabilir.

Daha uzun bir süre için, ancak, Mayıs ayında altınşehir adak kurban Avrupa Parlamentosu'na seçimlerde yer almak zorunda kalacak — Bayan May Cuma günü erken bir saçmalık olacağını söyledi, britanyalılar blok bırakmak için referandumda oy kullandıktan üç yıl sonra.

Uzun süreler açıklandıktan sonra bir basın toplantısında konuşan Donald Tusk, Avrupa Konseyi Başkanı, 12 Nisan'a kadar, “tüm seçenekler açık kalacak ve uçurum tarihi gecikecek söyledi.”

Ancak, parlamentoda herhangi bir anlaşma olmasaydı ve İngiltere 12 Nisan'da Avrupa seçimlerine katılmaya istekli olduğunu belirtmediyse, " uzun bir uzantının seçeneği otomatik olarak imkansız hale gelecektir.”

Avrupa liderleri gelecek hafta ne yan bakırköy adak kurban istediği Britanya'dan bir çökmesini neden olmaz emin olmak istedim, ve onlar 29 Mart çok yakın başka acil toplantı için tekrar gelmek zorunda kalmadan, şimdi uzatma sorunu çözmek istedim. Liderler ayrıca İngiltere'nin ciddi seçimler yapması ve yakında başarısızlığın Brüksel'in kapısına atılmaması gerektiğini açıkça belirttiler.